fbpx

Hoe DLL bestanden openen en bewerken?

Ontving je per e-mail een .dll bestand of kwam je het ergens tegen op een netwerk? Dan vraag je je wellicht af wat het is en hoe je het kan openen. We proberen je hierop een duidelijk antwoord te bezorgen.

Een bestand met een DLL extensie (Dynamic Link Library) is een bestand dat codering en instructies voor andere applicaties (vb. voor een EXE bestand) bevat zodat dat bestand zijn taken kan uitvoeren.Als er geen uitvoerbaar EXE bestand is aan gekoppeld, is een DLL eigenlijk waardeloos.

Door het bijhorende EXE bestand te openen, kan je dus meteen de uitvoer van het DLL document bekijken. Let wel op: EXE bestanden kunnen soms gevaarlijke inhoud of virussen bevatten voor je computer. Als je het niet vertrouwt, laat je het beter ongemoeid. Wil je de inhoud van het DLL bestand zelf bekijken, doe je dat als volgt:

Stap 1

Download en installeer de 30 dagen gratis probeerversie van het programma PE Explorer .Het is specifiek gebouwd om DLL bestanden te bekijken en te bewerken.

dll bestand openen 1

Stap 2

Open PE Explorer van zodra je het geïnstalleerd hebt en kies linksboven File > Open file.

dll bestand openen 2

Stap 3

Selecteer eerst als bestandstype: Library Files (*.dll) n kies vervolgens het bestand dat je wil openen. (Kies vervolgens Continue)

dll bestand openen 3

Stap 4

Zo, je ziet nu alle info van het DLL bestand. Via de Resource Viewer/Editor bovenaan in het menu kan je nu de code van het DLL bestand gaan bekijken en bewerken.

dll bestand openen 4

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *