fbpx

Hoe FLV bestanden openen op pc?

Ontving je per e-mail een .flv bestand of kwam je het ergens tegen op een netwerk? Dan vraag je je wellicht af wat het is en hoe je het kan openen. We proberen je hierop een duidelijk antwoord te bezorgen.

Een .FLV bestand is een Flash video formaat van Adobe. Zonder het te beseffen heb je dit soort bestanden ongetwijfeld al in actie gezien, aangezien bijvoorbeeld video’s die gebruikt worden in Youtube en Google Video bijvoorbeeld ook deze bestandsextensie dragen.

Sinds Youtube en Google dit formaat gebruiken en het de standaard is geworden voor alle video’s, gaan er serieus wat van dit soort bestanden de wereld rond.

Het kan dan ook gebeuren dat je zelf van iemand een .FLV document ontvangt. Als dat zo is, is dit naar onze ervaring de beste manier om een .FLV bestand af te spelen (bekijk ook de screenshots onderaan):

Stap 1

Zet het .FLV bestand op je bureaublad.

flv bestand openen 1

Stap 2

De VLC Media Player is volgens ons de beste manier om een FLV bestand af te spelen. Download en installeer gratis de VLC Media Player vanop de officiële site. (Af en toe blijkt de server van de officiële ontwikkelaar plat te liggen – je kan de VLC media player ook veilig downloaden via Softonic)

flv bestand openen 2

Stap 3

Klik daarna rechts op het FLV bestand > Openen met > VLC Media Player.

flv bestand openen 3

Stap 4

Het filmpje begint zich meteen af te spelen in de VLC Media Player.

flv bestand openen 4

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *