fbpx

Hoe een hond aaien?

Vraag je je af hoe je een hond kan aaien? Ben je bang dat hij je zou bijten? Volg  dan de stappen die hieronder staan aangegeven.

Stap 1: Vraag het de eigenaar. Ook al ziet de hond er vriendelijk uit, je weet niet hoe hij zal reageren op vreemden. Vraag daarom de eigenaar of de hond mag geaaid worden en waar hij het leuk vindt om geaaid te worden?
Stap 2: Let op signalen. Een hond die gromt, springt of staart tussen de benen houdt, geeft aan dat hij het niet prettig vindt om geaaid te worden.
Stap 3: Gebalde vuist met de vingers naar achteren. Ben je bang om gebeten te worden, dan is de techniek waarbij je met een gebalde omgekeerd vuist naar de neus van de hond toegaat, een veilige optie. In een gebalde vuist kan hij niet bijten en kan je zien hoe hij reageert op de toenadering.
Stap 4: Aai onder de kin. Reageert de hond vriendelijk op stap 3, dan kan je proberen hem lichtjes te aaien onder de kin.
Stap 5: Aai bovenop het hoofd. Eventueel kan je overgaan naar het aaien van de bovenkant van het hoofd of bovenkant van de vacht, maar wees je ervan bewust dat sommige honden het helemaal niet leuk vinden om bovenop hun hoofd geaaid te worden. Zones als het oor, die bij een hond gevoelig liggen, kan je beter mijden als je de hond nog niet goed kent. Hetzelfde geldt voor de onderkant van de buik. Dergelijke zones laat een hond dikwijls pas toe als er een band van vertrouwen is.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *