Hoedoen.be

Legt stap voor stap uit hoe je iets doet

Hoe een Facebook video downloaden naar je pc?

Zag je een video op Facebook die je graag naar je pc wil downloaden om hem later offline te bekijken op je computer? Dan leggen we je simpel uit hoe je dat kan doen:

STAP 1

Kopieer de Facebook url. Terwijl je de video op Facebook bekijkt, kopieer je de url bovenaan in het scherm. Het kan ook zijn dat je bovenaan enkel “www.facebook.com” ziet staan. Geen specifieke URL van de video dus. Om deze URL te bekomen klik je rechtermuisknop op de video zelf. Vervolgens klik je op “show video URL”. Je kan nu de URL wel kopiëren.

STAP 2

Plak de Facebook url in Downvids en kies ‘Download’. Ga naar www.downvids.net, plak de video url in het lege venster en klik op de grijze Download button.

STAP 3

Doel opslaan als… Klik met de rechtermuisknop op ‘Download this video’ en kies dan ‘Doel opslaan als…’ in het menu dat opspringt.

STAP 4

MP4 video opslaan. Kies een bestandsnaam en Opslaan. De video slaat zich als MP4 op op je pc.
Zo de video is nu opgeslagen op je pc, je kan hem nu op elk gewenst moment afspelen.

Bij het downloaden van de Facebook video, ben je zo normaal gezien de volgende schermen gepasseerd:

facebook video downloaden 1 facebook video downloaden 2 facebook video downloaden 3 facebook video downloaden 4

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Twitter, Linkedin en Google+

Laatste berichten van Johan Van Asch (toon alles)

Ben ik niet slimmer van geworden...In de categorie "zus en zo"...Goed zonder meer!De moeite om te lezen!Top artikel! Dit moet iedereen weten! (Nog geen ratings voor dit artikel...)
Loading...

4 reacties

 • Joop Janbroers schreef:

  Aardig als je Facebook op een PC draait.
  En hoe doe ik het bij een tablet?
  Ik kan die URL daarop niet vinden!

  • Johan Van Asch schreef:

   Hallo Joop,
   Logisch aangezien het artikel gaat over het “downloaden van een video naar PC”, naar mijn weten bestaat er tot op heden geen soortgelijke oplossing voor een tablet, tenzij er een speciale app voor zou ontwikkeld zijn.

 • nele schreef:

  lukt niet op PC

  • Nick Van Ranst schreef:

   Dag Nele, het kan inderdaad zijn dat je de URL niet meteen bovenaan het scherm ziet. Hiervoor moet je met je rechtermuisknop klikken op de video zelf. Klik dan op “Show video URL” en kopieer deze URL. Dan kan je de stappen vervolgen. Succes!

Laat een reactie na