fbpx

Hoe een kater bestrijden?

Heb je er net een zware nacht opzitten en ontwaak je met een kater? Dan heb je wellicht niet veel rekening gehouden met onze tips om een kater te voorkomen. Toch is er geen reden tot paniek want een kater kan je wegwerken. We leggen je simpel uit hoe je een kater kan bestrijden:

Stap 1: Her-hydrateren! Het gevoel van een kater en de daaraan gekoppelde aanhoudende hoofdpijn wordt veroorzaakt door des-hydratie rond de hersenen. Doordat het vocht rond de hersenen wordt weggenomen, ontstaat er een aanhoudende druk in het hoofd, die dan resulteert in hoofdpijn. Het drinken van veel water voor het slapen gaan is de sleutel (zelf drink ik na het uitgaan een volledige 2-liter fles water) om de alcohol uit je systeem te ‘wassen’ en de symptomen van een kater nadien te bestrijden.

Stap 2: Neem een pijnstiller. Een pijnstiller als Dafalgan of Apro pakt je kater dan wel niet tot op het bot aan, het verlicht wel die vervelende hoofdpijn waar je mee zit.

Stap 3: Drink vers geperst fruitsap of smoothie. Het water dat je drinkt zoals aangegeven in stap 1, kan je idealiter al eens afwisselen met wat vers geperst fruitsap. Het zal je niet alleen wat meer energie geven, maar ook vitamine C in je lichaam pompen.

Stap 4: Neem een goed ontbijt. Een goed ontbijt met toast, eieren en fruitsap zal je maag terug op orde stellen en je een nieuwe dosis energie geven. Eieren zorgen bovendien voor een nieuwe dosis vitamine B die eerder werd verslonden door de alcohol.

Stap 5: Blijf weg van koffie. Ook al voel je je moe en heb je misschien zin in een tas koffie, toch is het aan te raden om er van weg te blijven. Cafeïne zal je enkel nog meer des-hydrateren en het zal evenmin je maag verlichten.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *