fbpx

Hoe groot mag bijlage zijn in Hotmail en Gmail?

Mailservers als Hotmail en Gmail zijn zo populair dat ze wel maxima moeten opleggen voor de bestandsgrootte die je toevoegt in een email, deze bestanden worden nadien namelijk opgeslagen op hun mailservers.

Maximum Hotmail bijlage

Hotmail evolueert voortdurend en werd enkele jaren geleden Outlook.com. Ook de maximum grootte van een bijlage evolueert mee. Jaren geleden was de maximum bijlage die je in een e-mail kon toevoegen nog 10 MB. Sinds 2012 werd de capaciteit voor een bijlage opgetrokken naar 25 MB per e-mail. Op het moment dat we dit artikel schrijven, oktober 2014, is dat nog steeds de maximum grootte voor een attachment.

Maximum Gmail bijlage

Ook bij Gmail is de bestandslimiet op het moment dat we dit artikel schrijven 25MB per e-mail. Hotmail en Gmail houden wat dat betreft elkaar dus in evenwicht.

Hoe limiet omzeilen?

Er zijn enkele manieren om aan de limiet van een bestand voorbij te gaan:

  • Drive: Als je een bestand wil verzenden dat groter is dan 25 MB, biedt Microsoft de mogelijkheid bestanden op je Skydrive (er zit er sowieso één gekoppeld aan je Hotmail adres) op te slaan en deze dan te delen met anderen. Google heeft met Google Drive een gelijkaardige oplossing
  • Spreiden: Heb je meerdere bestanden die je wil sturen? Als je bijvoorbeeld 3 bestanden van 20 MB wil sturen, is het sowieso handiger om die te spreiden in 3 aparte mails.
  • Zip & PDF: Bestanden verkleinen kan je dikwijls op een snelle manier door je bestanden te zippen of in PDF te zetten. Zo win je vaak al enkele KiloBytes’s tot MegaByte’s.
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *