fbpx

Hoe iemand deblokkeren op Instagram?

Uiteraard heb je op je Instagram-account al wel eens iemand geblokkeerd. Omdat hij/zij vervelende reacties gaf op je foto’s of omdat je niet graag had dat je ex-vriendin je bleef volgen bijvoorbeeld. Blokkeren was dus een goede oplossing. Wil je deze persoon echter terug toegang verschaffen tot je foto’s, dan kan je deze eenvoudig deblokkeren. We leggen in deze hoe-doen uit hoe je iemand kan deblokkeren (stappen voor een Android toestel).

Stap 1

Ga naar je profiel-pagina en tik rechts boven op het icoontje met de drie streepjes boven elkaar. Een menu wordt getoond en rechts onderaan zie je INSTELLINGEN staan. Tik hier op.     

Stap 2

In het menu instellingen scroll je naar beneden tot je bij “Privacy en beveiliging” komt. Daar zie je dan “Geblokkeerde accounts” staan.

Stap 3

Bij geblokkeerde accounts krijg je een overzicht van alle personen die je ooit geblokkeerd hebt. In mijn voorbeeld is dat het account van Facebook 🙂

Stap 4:

Tik nu op de persoon die je wilt deblokkeren. Tik nu op het blauwe balkje om te deblokkeren.

Stap 5: deblokkeren bevestigen

Instagram gaat eerst nog vragen of je wel zeker bent dat je de persoon wenst te deblokkeren. Uiteraard want anders zou je dit niet doen 🙂

Stap 6: deblokkeren bevestigd

Je krijgt nu een bevestiging dat het deblokkeren opgeheven is. Dat wilt wel nog niet zeggen dat je deze persoon opnieuw automatisch volgt. Als de gebruiker privé is dan dien je terug een verzoek in te dienen om hem te kunnen volgen. Op die manier weet de gebruiker dus dat je hem of haar geblokkeerd hebt… Gebruikers met een openbaar profiel, moet je ook terug volgen maar hier wordt geen verzoek voor aangevraagd. De persoon in kwestie zal in dit geval ook merken dat hij nieuwe volger heeft (als hij/zij zijn/haar meldingen tenminste leest). Lees hier trouwens hoe je iemand kan deblokkeren op Instagram als die persoon jou ook geblokkeerd heeft. 

Tip: Zit je vaak op Instagram?

Zorg er dan voor dat je een abonnement hebt waar lekker veel mobiele data inzitten of je kan wel eens voor verrassingen komen te staan. Bij datakampioenen Mobile Vikings en Orange vind je bijvoorbeeld voordelige abonnementen met heel wat mobile data in 😉
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

42 gedachten over “Hoe iemand deblokkeren op Instagram?”

  1. Lorenzo Hagedoorn

   Houdoe nick bij mij staat er dat ik niemand geblokt heb terwijl ik zekerweet dat ik 3pedsonen blok

 1. Een vriend van mij heeft mij geblokkeerd en ik hem, maar nu willen we elkaar weet deblokeren alleen er is een probleem hij kan mijn account niet vinden en ik die van hem niet. Wat moeten we nu doen?

  1. Is daar al een oplossing voor? Want je kan elkaar inderdaad niet deblokkeren. Je ziet iemands profiel wel als je zoekt op de gebruikersnaam, maar volledig leeg.

  1. We hebben het artikel aangepast. Nu kan je makkelijk het overzicht terugvinden van de personen die je geblokkeerd hebt. Succes!

   1. Ik en een vriendin hebben elkaar geblokkeerd maar willen elkaar deblokkeren, als ik bij geblokkeerde accounts kijk en druk op haar naam komt er een leeg wit scherm en nu?

    1. Nick Van Ranst

     Ik had dit eerst ook voor maar een tweede keer klikken op de naam gaf wel resultaat. Probeer dus nog een keertje op de naam te klikken. Hopelijk lukt het dan wel.

   1. Waar zie je dit dan? Ik heb hetzelfde probleem. Ik kan diegene niet deblokkeren omdat hij mij ook geblokkeerd heeft. De ander kan dit ook niet doen. Wat moeten we doen om elkaar te deblokkeren?

 2. Ik blijf ook nog steeds met dat probleem zitten. Hij staat wel in mijn lijst van geblokkeerde. Ik klik op zijn naam. Maar het profiel opent niet.

 3. Hallo, ik kan iemand niet deblokkeren, als ik naar het lijst geblokkeerde accounts ga, klik ik op de naam die ik wil deblokkeren, maar opent het account niet, waardoor ik dus niet kan deblokkeren, andere accounts kan ik wel deblokkeren. Al dagen zo. Wat kan ik eraan doen ? Alvast bedankt !

 4. Een vriend van mij heeft mij geblokkeerd en ik hem, maar nu willen we elkaar weet deblokeren alleen er is een probleem hij kan mijn account niet vinden en ik die van hem niet. Wat moeten we nu doen? Help!

 5. Hallo! Ik heb iemzdn geblokeerd en die persoon mij ook. Hoe los ik dit op heb zijn gebruikersnaam opgezocht en vind hem nog niet. Bij mijn vrienden ook niet. Hoe los ik dit het beste op?

  1. Nick Van Ranst

   Heb je al eens gekeken naar je lijst van geblokkeerde contacten? Kan via Instellingen < privacy en beveiliging < geblokkeerde accounts. Als hij/zij hier tussen staat dan kan je hem deblokkeren.

 6. hey,
  ik heb een vriend van me geblokkeerd en hij mij ook alleen we willen elkaar nu weer op insta volgen maar dast lukt niet hoe moet ik het doen?

  1. Nick Van Ranst

   Heb je al gekeken bij je lijst van geblokkeerde contacten? Normaal gezien moet je vriend hier dan toch tussen staant? En dan kan je hem gelijk deblokkeren.

  2. hoi, vraag aan een ander vriend of die een groep via dm wilt maken met jou en die gene. via daar kan je elkaar wel vinden en deblokkeren

 7. oplossing gevonden!
  iemand moet een dm groep aan maken en jou en diegene die je wilt deblokkeren toevegen. dan kan je elkaar deblokkeren via die groepschat!
  het werkt echt

 8. Ik had iemand geblokkeerd en hij heeft mij nadien ook geblokkeerd.
  Deblokkeren via geblokkeerde accounts ging niet…
  Maar heb het gevonden…
  Je gaat op uw startpagina , rechts in de hoek op het pijltje staan…
  daarna kom je in uw berichtenbox en zoek je bovenaan de naam van desbetreffende persoon.
  Je klikt op de naam en daarna op de foto, via deze weg kan he hen wel deblokkeren. Succes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *