Hoe iemand deblokkeren op Instagram?

Uiteraard heb je op je Instagram-account al wel eens iemand geblokkeerd. Omdat hij/zij vervelende reacties gaf op je foto’s of omdat je niet graag had dat je ex-vriendin je bleef volgen bijvoorbeeld. Blokkeren was dus een goede oplossing. Wil je deze persoon echter terug toegang verschaffen tot je foto’s, dan kan je deze eenvoudig deblokkeren. We leggen in deze hoe-doen uit hoe je iemand kan deblokkeren (stappen voor een Android toestel).

Stap 1

Ga naar je profiel-pagina en tik rechts boven op het icoontje met de drie streepjes boven elkaar. Een menu wordt getoond en rechts onderaan zie je INSTELLINGEN staan. Tik hier op.     

Stap 2

In het menu instellingen scroll je naar beneden tot je bij “Privacy en beveiliging” komt. Daar zie je dan “Geblokkeerde accounts” staan.

Stap 3

Bij geblokkeerde accounts krijg je een overzicht van alle personen die je ooit geblokkeerd hebt. In mijn voorbeeld is dat het account van Facebook 🙂

Stap 4:

Tik nu op de persoon die je wilt deblokkeren. Tik nu op het blauwe balkje om te deblokkeren.

Stap 5: deblokkeren bevestigen

Instagram gaat eerst nog vragen of je wel zeker bent dat je de persoon wenst te deblokkeren. Uiteraard want anders zou je dit niet doen 🙂

Stap 6: deblokkeren bevestigd

Je krijgt nu een bevestiging dat het deblokkeren opgeheven is. Dat wilt wel nog niet zeggen dat je deze persoon opnieuw automatisch volgt. Als de gebruiker privé is dan dien je terug een verzoek in te dienen om hem te kunnen volgen. Op die manier weet de gebruiker dus dat je hem of haar geblokkeerd hebt… Gebruikers met een openbaar profiel, moet je ook terug volgen maar hier wordt geen verzoek voor aangevraagd. De persoon in kwestie zal in dit geval ook merken dat hij nieuwe volger heeft (als hij/zij zijn/haar meldingen tenminste leest). Lees hier trouwens hoe je iemand kan deblokkeren op Instagram als die persoon jou ook geblokkeerd heeft. 

Tip: Zit je vaak op Instagram?

Zorg er dan voor dat je een abonnement hebt waar lekker veel mobiele data inzitten of je kan wel eens voor verrassingen komen te staan. Bij datakampioenen Mobile Vikings en Orange vind je bijvoorbeeld voordelige abonnementen met heel wat mobile data in 😉
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laatste berichten van Nick Van Ranst (toon alles)

42 reacties

Leave a Comment