fbpx

Hoe iemand KO slaan?

Of het nu voor een bokswedstrijd is of je jezelf wil verdedigen in een vechtpartij op straat, het is mogelijk om iemand buiten bewustzijn te slagen. Zo bestaan er een aantal manieren om iemand Knock Out te slaan:

Stap 1: Gebruik je vuist correct

Met de correct manier bedoel ik: Bal je vuist en sla met de 2 grootste kneukels van je vuist. Deze 2 knokels zijn het sterkst.

Stap 2: Zet een been voorwaarts

Ben je rechtshandig, plaats dan je linkerbeen voor je rechterbeen en omgekeerd. Op deze manier wordt je lichaam extra ondersteund om ‘schwung’ met de stoot mee te geven. Welke stoot je ook geeft, draai tijdens een stoot je heup om extra kracht en snelheid met de stoot mee te geven.

Stap 3: Sla op de juiste positie

Het allerbelangrijkste! Er zijn enkele zwakke posities waarop je iemand kan raken en die persoon tegen het canvas laat gaan:

  • De onderkant van de kin (uppercut = vuist naar boven)
  • De slaap (hoekstoot op zijkant van het hoofd)
  • Het midden van de kaak (hoekstoot vol in het midden van de kaak)

Vooral de eerste 2 plaatsen zijn het meest gevoelig om een volledige blackout te bekomen.

 

Deze technieken zijn uiteraard enkel te gebruiken tijdens een bokswedstrijd of wanneer je veiligheid of leven in gevaar zijn. Door hard te slaan op iemands slaap kan je zelfs iemand doden.

 

 

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

1 gedachte over “Hoe iemand KO slaan?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *