fbpx

Hoe interimcontract opzeggen?

Een interimcontract kan best interessant zijn als je tijdelijk zonder werk zit en toch aan de slag wil blijven. Maar er kunnen zich natuurlijk situaties voordoen waarbij je je interimcontract wil stopzetten, bijvoorbeeld omdat je net een andere jobaanbieding hebt gekregen of omdat je na 2 dagen al doorhebt dat de job in kwestie absoluut je ding niet is. Hoe kan je in dat geval je interimcontract opzeggen?

Stap 1: In de eerste 3 dagen van het contract
Ben je nog in de eerste drie dagen van het interimcontract bij die werkgever? Dan zit je eigenlijk nog in je proefperiode en kunnen beide partijen het contract zonder opzeg beëindigen.

Stap 2: Na de eerste 3 dagen van het contract
Werk je met weekcontracten en wil je opzeggen, teken dan zeker je contract voor de komende week nog niet. In dat geval verwittig je je uitzendbureau dat je een andere job hebt gevonden of dat je een einde wenst te stellen aan de interimperiode. Dat doe je best zo snel mogelijk per telefoon of door bij het interimkantoor langs te gaan. Interimkantoren zijn op dat gebied in de praktijk dikwijls heel flexibel.

Omdat het interimcontract niet van dag op dag voor vervanging kan zorgen, is het wel aangewezen dat je gewoon nog presteert in die betreffende week tot het einde van de week zoals in het contract staat. Zo zet je het interimkantoor en de werkgever in kwestie niet voor een voldongen feit en hebben zij nog enkele dagen om op zoek te gaan naar vervanging voor de komende week. Wederzijds respect blijft nog steeds getuigen van klasse!

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

3 gedachten over “Hoe interimcontract opzeggen?”

 1. Hallo,
  Als je zelf je contract niet tekent voor een volgende periode, heb je dan recht op werkloosheidsuitkering? MAW, staat dit gelijk aan zelf ontslag nemen?

  1. Popocatepetl

   Volgens de VDAB staat ieder (week)contract op zichzelf. Einde contract is dus niet hetzelfde als zelf ontslag nemen. Je recht op werkloosheidsuitkering wordt niet geschaad.
   NB Als de regeling slechter was zou je niet weg kunnen gaan bij een (slechte) werkgever zonder financiële gevolgen.

 2. Hallo, ik ben maandag gestart met een interim. De job spreekt mij minder aan dan verwacht, opleiding verloopt wat chaotisch(pc werkt niet, geen toegangscodes klaar…) en de afstand en tijd woon/werk is meer dan verwacht. Na 2 dagen zou ik daar willen stoppen. In het contract spreekt men van 3dagen proefperiode.
  Als ik stop na die 2 dagen heb ik dan terug recht aan mijn werkloosheidsuitkering?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *