fbpx

Hoe kreeg de rugzak een chique uitstraling?

De rugzak wordt vaak geassocieerd met sportieve activiteiten. De tijd dat deze louter naar de sportclub werd gedragen, ligt ver achter ons. De rugzak is er ook voor naar kantoor. Die rugtassen zijn stijlvol en soms zelfs chique te noemen. Over de ontwikkeling van de rugzak. 

De rugzak is een uitvinding die vooral in de jaren vijftig van de vorige eeuw door soldaten werd omarmd. Het Amerikaanse leger zag wel wat in die tassen die gemakkelijk op de rug konden worden gedragen. In navolging van het leger volgden de studenten. 

De Eastpak rugzak ontstond in de jaren vijftig

Omdat die rugzakken enorm stevig waren, konden er behalve de plunje ook heel veel boeken in. Dat hadden studenten, en daarna scholieren al heel snel in de gaten. De Eastpak rugzak was geboren en vond gretig aftrek. Tot op de dag van vandaag. 

Vandaag de dag zijn ze echter niet alleen voor het leger of voor studenten een must have. Zelfs de meest doorgewinterde zakenman is in de rugzak geïnteresseerd. Ging de tas eerder door voor sterk en sportief, tegenwoordig is deze ook hip en soms zelfs chique te noemen. 

Een duurzame Plevier rugzak gaat jaren mee

Zo heeft het business tassen merk Plevier leren rugzakken die stijlvol mee naar kantoor kunnen. Er past een 15 inch laptop in het goed beveiligde vak en de tas is gemaakt van volnerf rundleer. De hoogste kwaliteit leer. De tas is duurzaam en gaat jaren mee. 

Wie zo’n rugtas mee naar kantoor draagt, komt stijlvol voor de dag. De rugzak is daarmee niet langer alleen maar voor fietsende studenten of sportieve lieden weggelegd. De tas is er ook voor stijlvol geklede managers of chique ceo’s. En ook voor ieder ander die kiest voor een duurzame stijlvolle rugzak. 

Ga eens voor zo’n chique Castelijn & Beerens rugtas 

Nog een voorbeeld: een rugzak van Castelijn & Beerens. Dit familiebedrijf creëert prachtige ambachtelijk gemaakte leren tassen. De tas van Castelijn en Beerens van hoogwaardig Italiaans nappa leer, met plaats voor een 15 inch laptop, is de Victor. Een rugzak inderdaad. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *