fbpx

Hoe krijg je groen gras?

Droom je ook van een mooi, groen grastapijt? Maar lukt het je maar niet, wat je ook probeert? Behoor je niet tot de gelukkigen die beschikken over grond van topkwaliteit, dan ga je wellicht meer trucjes uit de kast moeten halen om je gazon te laten schitteren. Hoe je dan groen gras kan krijgen? Pas onderstaande tips toe!

1. Maai je gras

Net zoals jij regelmatig je haren laat knippen bij de kapper, zo dient ook jouw gras op tijd en stond gesnoeid te worden. Hoe je je gras groen kan krijgen? Rijd het wekelijks af. Zo voorkom je kale plekken en hou je je gazon in topconditie. Opgelet: maai je gras niet te kort of in de volle zon, zo kan het sneller uitdrogen, verschroeien en dorre plekken krijgen. Rijd je gras bovendien niet af wanneer het nat is.

2. Mulchen

Sommige grasmachines zijn uitgerust met een mulchfunctie. Mulchen is handig wanneer je je gras graag kort maait. Het gemaaide gras wordt dan gemulcht of versnipperd over je gazon gestrooid en fungeert als mest. Je gras wordt zo gevoed en het helpt de bodem te beschermen.

3. Verticuteer

Gras dat slecht onderhouden wordt, gaat na verloop van tijd veel mos en onkruid vertonen. Je tuin zal zo wel groen ogen, maar je wil toch liever mooie grassprietjes dan een hoop mos en onkruid. Haal dit dus regelmatig weg door te verticuteren. Voedingsstoffen, water en zuurstof kunnen zo de wortels van het gras terug bereiken. Doordat je gras terug meer lucht krijgt, kan het niet stikken.

Nadat je geverticuteerd hebt, zal je gazon er niet zo fris uitzien. Dit is normaal. Je gras zal zich langzaamaan terug herstellen. Help een handje door te zaaien met graszaad, te bemesten met ijzermeststof of een verticuteer herstelkit te gebruiken. Je zal snel terug kunnen genieten van een vitaal gazon. De betere graszaden, meststoffen en herstelkits vind je terug op Moowy, de specialist op het vlak van groene gazons. Bekijk hier bijvoorbeeld het gamma aan meststoffen. Makkelijk en snel online te bestellen!

4. Belucht je gras

Vraag je je af hoe je je gras nog groen kan krijgen? Dat kan je onder andere doen door je gras te beluchten. Dit houdt in dat je gaatjes prikt in de bodem door middel van beluchters. Door de gaatjes komt er weer lucht en licht in de grond. En daardoor kan gras goed of beter groeien.

5. Strooi kalk

Door kalk te strooien op je gazon, kan je gras goed groeien. Je verbetert daardoor de zuurtegraad waardoor voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen. Je gras zal er sterker en voller uitzien.

Dit waren onze tips om je gras groen te krijgen. We hebben ook nog een jaarkalender voor jullie opgesteld zodat je niet meer hoeft te onthouden hoe je een gazon moet onderhouden.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *