fbpx

Hoe zelf acryl- of gelnagels zetten?

Eerste indrukken zijn blijvend. Wees dus spontaan en vooral jezelf wanneer je nieuwe mensen ontmoet. Maar draag ook zorg voor je uiterlijk. Een verzorgd gebit, kapsel en kledij maar ook verzorgde handen zijn een must om een goede eerste indruk te maken. Als vrouw laat je daarom misschien graag je nagels verzorgen bij een salon. Maar heb je er al eens aan gedacht om zelf acryl- of gelnagels te zetten? Het is makkelijker dan je denkt. Zeker wanneer je dit handige stappenplan volgt!

Gel- of acrylnagels: wat is het verschil?

Stap je het nagelsalon binnen, dan ontdek je meteen een waaier aan mogelijkheden op het vlak van nagelstyling en kunstnagels. Je hebt de keuze uit o.a. gelnagels en acrylnagels. Wat is nu het verschil?

Voor het zetten van acrylnagels, heb je acrylvloeistof nodig. Acrylnagels worden aan de lucht gedroogd. Voor het zetten van gelnagels, wordt er polymeerhars gebruikt. De gel wordt niet aan de lucht gedroogd, maar met uv-licht. Bovendien worden er bij gelnagels 3 lagen aangebracht: een basislaag, nagellak en een topcoat. Bij acrylnagels dient er maar 1 laag te worden aangebracht. Gelnagels zetten duurt dus bijgevolg langer dan het zetten van acrylnagels.

Acryl- of gelnagels zetten: stappenplan

Stap 1: Vijl je nagels mooi rond en glad. Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje. Nu maak je de bovenkant en de zijkanten van je nagel ruw. De acryl/gel zal hierdoor straks beter hechten.

Stap 2: Ontvet je nagels. Ook dit zal ervoor zorgen dat de acryl/gel goed zal hechten aan je nagels.

Stap 3: Breng de tips aan. Gebruik nagellijm op de binnenrand van de tip en druk hem tegen het bovenste gedeelte van je nagel. Druk goed op de randjes om luchtbellen te voorkomen.

Stap 4:

  • Voor acrylnagels: Knip de tips op de gewenste lengte en vijl scherpe randen weg. Ontvet je nagels opnieuw. Breng een laagje nagelprimer aan op je eigen nagels en laat drogen aan de lucht.
  • Voor gelnagels: Knip de tips op de gewenste lengte en vijl scherpe randen weg. Ontvet je nagels opnieuw. Breng je basislaag gel aan en laat drogen onder de lamp.

Stap 5:

  • Voor acrylnagels: Is de nagelprimer droog, dan is het tijd om het acryl aan te brengen! Doop je penseel in de acrylvloeistof en smeer het uit op je nagel en tip. Je kan het een beetje vergelijken met je nagels lakken.
  • Voor gelnagels: Is je basislaag droog, breng dan de nagellak aan.

Stap 6:

  • Voor acrylnagels: Al je nagels gedaan en is de acryl goed gedroogd? Dan kan je nu je nagels in de gewenste vorm gaan vijlen. Geef je nagels nadien een leuk kleurtje!
  • Voor gelnagels: Als je nagellak droog is, breng dan de beschermende en glanzende top coat aan.

Zelf acryl- of gelnagels zetten of laten doen?

Twijfel je toch of je zelf je acryl- of gelnagels wil zetten? Je kan het natuurlijk ook altijd laten doen door een professionele nagelstyliste. Zo ben je zeker van een geslaagd resultaat!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *