fbpx

Hoe chatberichten op Instagram verwijderen?

Met meer dan een miljard gebruikers over de hele wereld is Instagram een van de meest populaire sociale netwerken. Maar wat gebeurt er wanneer je privéberichten verzendt die je later wilt verwijderen? Of misschien heb je per ongeluk een chatbericht naar de verkeerde persoon gestuurd en wil je deze verwijderen voordat de ontvanger deze kan lezen. Gelukkig biedt Instagram verschillende opties om privé-berichten te beheren. In dit artikel laten we u zien hoe je in 4 eenvoudige stappen verzonden chatberichten op Instagram kunt verwijderen.

STAP 1

Open Instagram en ga naar jouw chatberichten of prive berichten. Dit doe je door rechtsboven te tikken op het “papieren vliegertje”.

STAP 2

Kies het gesprek dat je wilt verwijderen door je vinger enkele seconden op de naam te houden. Een pop-up menu komt onderaan tevoorschijn. Je krijgt 3 opties: verwijderen, chatberichten dempen en oproepen dempen. Wij gaan hier uiteraard voor het verwijderen.

Opmerking: afhankelijk van je smartphone kan het ook zijn dat je moet swipen op het chatbericht (van rechts naar links).

STAP 3

Er wordt nog eens ter bevestiging gevraagd of je het gesprek wilt verwijderen. Je ziet nu ook dat het gesprek bij jou zal verdwijnen maar dat het niet verwijderd is uit het postvak van je vriend. Hij/zij kan dus nog steeds berichten sturen. Wil je echter geen berichten meer ontvangen van deze persoon, dan moet je deze blokkeren. Hoe je iemand blokkeert op Instagram kan je hier lezen.

STAP 4

Het privébericht of chatbericht is verwijderd. Herhaal de bovenstaande stappen als je nog andere chatberichten wilt verwijderen. Laat zeker in de comments weten of dit artikel nuttig was voor jou!

TIP: zit je vaak op Instagram?

Zorg er dan voor dat je een mobiel abonnement hebt van Orange (Tempo Giga) en Mobile Vikings. Bij hen krijg je heel veel mobiele data aan een voordelig tarief. Bij Mobile Vikings heb je bijvoorbeeld voor amper 29 Euro onbeperkte data. Onbeperkt Instagram checken dus met dit abonnement!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

13 gedachten over “Hoe chatberichten op Instagram verwijderen?”

    1. Nick Van Ranst

      Dat is niet het geval, verwijderd = verwijderd. Dus best eerst nadenken voor je de berichten verwijdert 😉

  1. Een verwijderd bericht staat terug tussen mijn chat en kan dit niet meer verwijderen . Staat steeds bericht kan niet verwijderd worden probeer later opnieuw .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *