Hoe privé berichten Instagram verwijderen?

Laatst aangepast op

Hoe privé berichten Instagram verwijderen? Met Instagram kan je niet enkel berichten posten op je tijdlijn. Je kan ook privéberichten of chatberichten sturen naar 1 of meerdere vrienden tegelijkertijd. Zo kan enkel de ontvanger het bericht zien en niemand anders van je volgers. Handig als je iets in het geheim wilt delen waar niemand anders zaken mee heeft. Soms kan het dan ook wel eens nodig zijn om deze privéberichten op te kuisen en te wissen. We tonen hieronder hoe je dit moet doen aan de hand van 4 eenvoudige stappen.

STAP 1

Open Instagram 🙂 en ga naar prive berichten. Dit doe je door rechtsboven te tikken op het “papieren vliegertje”.

STAP 2

Kies het gesprek dat je wilt verwijderen door te swipen van rechts naar links. Je ziet nu dat er twee opties zichtbaar worden: stoppen en verwijderen. Stoppen betekent dat je dit gesprek niet meer wilt volgen maar niet verwijderen. Verwijderen betekent uiteraard dat het gesprek uit je overzicht zal verdwijnen.

Opmerking: afhankelijk van je smartphone kan swipen niet werken. Hiervoor moet je even het in het overzicht het gesprek ingedrukt houden (2seconden). Je krijgt dan een menu te zien waarin je het gesprek kan verwijderen.

STAP 3

Er wordt nog eens ter bevestiging gevraagd of je het gesprek wilt verwijderen. Je ziet nu ook dat het gesprek bij jou zal verdwijnen maar dat het niet verwijderd is uit het postvak van anderen.

STAP 4

Het privébericht (of chatbericht) is verwijderd. Ik ben ijverig geweest en heb momenteel geen berichten meer in mijn postvak staan. Hopelijk krijg ik snel enkele berichten 😉

TIP: zit je vaak op Instagram?

Zorg er dan voor dat je een abonnement hebt waar veel mobiele data inzitten of je komt voor verrassingen te staan. Bij telecomoperatoren Mobile Vikings, Scarlet Mobile en Orange vind je bijvoorbeeld voordelige abonnementen waar heel wat mobiele data inzitten.

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

12 reacties

Leave a Comment