fbpx

Hoe richt je een containerwoning in?

Stel je voor: je hebt besloten om te gaan wonen in een containerwoning. Dit is een compacte woning die gemaakt is van gerecyclede zeecontainers. Het is duurzaam, betaalbaar en biedt de mogelijkheid om creatief om te gaan met de inrichting. Maar hoe richt je een containerwoning nu eigenlijk in? Waar moet je op letten en hoe maak je van jouw containerwoning een gezellige en functionele thuis? In dit artikel vind je tips voor het inrichten van jouw containerwoning.

Indeling van de containerwoning 

Een containerwoning is beperkt in ruimte, dus het is belangrijk om goed na te denken over de indeling van de woning. Maak bijvoorbeeld gebruik van multifunctionele meubels, zoals een bed dat je kunt omtoveren tot een bank of een eettafel die je kunt inklappen. Ook is het slim om de ruimte onder het bed te gebruiken als opbergruimte. Plaats daarnaast de meubels zo veel mogelijk tegen de wand, zodat je meer loopruimte creëert.

Juiste verlichting 

Verlichting is erg belangrijk in een containerwoning. Zorg voor voldoende daglicht door bijvoorbeeld grote ramen te plaatsen. Daarnaast kun je gebruik maken van verschillende soorten verlichting, zoals hanglampen, staande lampen en inbouwspots. Een roljaloezie is ideaal om de hoeveelheid licht te regelen en geeft de woning een moderne uitstraling.

Persoonlijke touch 

Een inrichting zonder persoonlijke touch is natuurlijk niet compleet. Maak daarom gebruik van accessoires, zoals kussens, plaids en fotolijstjes. Ook kun je jouw containerwoning sfeervoller maken door planten neer te zetten. Hang bijvoorbeeld een aantal hangplanten op of zet een grote plant in een hoek van de kamer.

Gebruik van kleuren 

Kleuren zijn erg belangrijk in een inrichting en kunnen de sfeer van de woning bepalen. In een containerwoning is het slim om lichte kleuren te gebruiken, omdat dit de woning groter doet lijken. Kies bijvoorbeeld voor lichtgrijs, beige of wit. Daarnaast kun je accentkleuren toevoegen door middel van accessoires, zoals kussens of een vloerkleed.

Functionele keuken 

Een functionele keuken is onmisbaar in een containerwoning. Kies daarom voor compacte apparatuur, zoals een kleine koelkast en een tweepits kookplaat. Gebruik de hoogte van de container door bijvoorbeeld een rek op te hangen waar je potten en pannen aan kunt hangen. Daarnaast is het handig om een uitschuifbare tafel te hebben, zodat je deze alleen hoeft uit te schuiven als je gaat eten.

Creatief met opbergruimte 

Opbergruimte is erg belangrijk in een containerwoning. Gebruik daarom de hoogte van de container door bijvoorbeeld kasten tot aan het plafond te plaatsen. Maak daarnaast gebruik van multifunctionele meubels, zoals een bed met opberglades eronder of een bank met opbergruimte onder de zitting. Ook kun je gebruik maken van wandplanken en opbergdozen die je onder het bed of op een andere plek kunt opstapelen. Op deze manier ziet je woning er proper en netjes uit!

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *