fbpx

Hoe snel bruin worden met bleke huid? Zo kan je mooi bruinen

Met een bleke huid is het moeilijker om te bruinen. Daarom legt deze pagina uit hoe ook jij snel mooi bruin kan worden, met behulp van de zon uiteraard. Want bruinen met de zon is zoveel interessanter dan een zonnebank: de zon geeft je vitamine D en het risico op huidkanker met een zonnebank is dubbel zo hoog dan bij de normale zon, zo bleek uit een artikel van The Daily Mail. Hoe je mooi bruin wordt in de echte zon, lees je hier:

1. Zonnecrème: Smeer je 20 tot 30 minuten voor het zonnen in met zonnecrème en herhaal dit om de 2 uur of na elk contact met water, tenzij je zonnecrème waterproof is. Waarom zonnecrème zo belangrijk is: De zon kan door UV stralen schade toebrengen aan het DNA, wat dan kan leiden tot zonnebrand of erger: huidkanker. Vooral als je een bleke huid hebt, moet je starten met een zeer hoge factor. Een bruin kleurtje is mooi meegenomen, maar je gezondheid is zoveel meer waard.

2. Stel je wekker in op 15 minuten: Als je op je rug ligt, draai je dan na 15 minuten om op je buik en switch na 15 minuten terug op je rug. Blijf dit herhalen, niet alleen om egaal te bruinen langs de voor- en achterzijde, maar ook om je huid telkens even een kleine rustpauze te geven van constante blootstelling aan de zon.

3. Drink veel water: Drink veel water, zo voorkom je uitdroging en een gehydrateerde huid bruint sneller. Neem dus naast zonnecrème ook een 2 liter fles water mee naar het strand of waar je ook gaat zonnen.

4. Neem een douche: voor het zonnen en na het zonnen, zo bruin je sneller. Gebruik echter geen zeep, zeep zal je huid uitdrogen en laten pellen.

5. Zon op een luchtmatras in het water: Het is algemeen geweten dat je in het water sneller bruint. Op een luchtmatras wordt de zon nog eens gereflecteerd door het water en bruin je dus extra snel.

6 Kies het juiste tijdstip: Ben je al wat gebruind? Tussen 10u en 14u brandt de zon het hardst en maak je volgens dermatologen het meest kans om snel te bruinen, wees je er anderzijds wel van bewust dat de kans op zonnebrand tussen deze uren het grootst is. Maar als je nog een bleke huid hebt en je gaat tussen 10u en 14u zonnen, loop je ook meer kans om te verbranden. Als je huid branderig aanvoelt, ga 10 minuten uit de zon en kijk in spiegel of vraag iemand naar je huid te kijken. Als deze er rood of verbrand uitziet, dien je meteen uit de zon te gaan.

7. Gebruik after-sun: After sun voorkomt dat de huid uitdroogt na het zonnen en verzacht bovendien de huid.

Kortom, ik ga naar het zwembad en neem mee: Een zonnecrème met de juiste factor, een fles 2 liter water, een luchtmatras en after-sun. Laat die baywatch-look maar komen!

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *