fbpx

Hoe werkt Tik Tok app?

TikTok was in 2018 één van de meeste gedownloade apps ter wereld en toch zijn er nog een pak mensen die de wenkbrauwen fronsen bij het horen van de naam Tik Tok. Dat komt vooral omdat de app voornamelijk bij een heel jong publiek populair is. En waarschijnlijk ook omdat de app vorig jaar nog Musical.Ly heette. Het Chines bedrijf ByteDance had TikTok al in zijn bezit en kocht eind 2017 Musical.Ly over voor ongeveer 1 miljard Dollar. Eerst liepen beide apps nog een tijdje naast elkaar tot ByteDance maar 1 video-app meer wou hebben. Alle Musical.ly gebruikers kregen plots een nieuwe lay-out en naam voorgeschoteld. Gelukkig bleven hun video’s en volgers bewaard.

Want daar draait het eigenlijk allemaal om: korte video’s die je met iedereen kan delen. Over om het even wat. De video’s duren max. 15 seconden en je kan er zelf gekozen muziek op zetten. En dit kan je doen met je smartphone of je tablet. Een account aanmaken is heel eenvoudig. Wel opletten want je profiel is automatisch een openbaar profiel. Dat wilt zeggen dat iedereen je profiel en filmpjes kan zien. En iedereen kan dus ook contact met jou opnemen. Gelukkig kan je er wel een privé-account van maken.

Heel veel bekende personen zitten ook op TikTok. Hun profiel wordt aangeduid met een kroontje. Zo zie je meteen of het een echt profiel is of niet. Het profiel van Selene Gomez zonder kroontje is dus een fake iemand. Deze gebruikers kan je rapporteren. Je kan zelfs mensen blokkeren.

Wist je trouwens dan de gebruikers van deze app “TikTokkers” genoemd worden? 🙂 Meer informatie kan je terugvinden op hun website www.tiktok.com.

Tik Tok artikels

We hebben een aantal interessante hoedoen-artikels geschreven over de TikTok-app:

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *