fbpx

Hoe JPG omzetten naar en opslaan als PDF?

Als je een foto of beeld hebt in JPG of een andere bestandsindeling die je wil omzetten en opslaan als PDF, dan kan je je wel eens de vraag stellen hoe je dat nu eigenlijk moet doen. En kan je dit met gratis software doen of niet?

Daarom gaan we hieronder in eenvoudige stappen weer hoe je een foto kan opslaan als PDF.

Stap 1

Er zijn verschillende PDF printers online te vinden die je gratis kan downloaden. Waaronder gratis versies maar ook betalende. Zoek even in Google op “gratis pdf printer” en je vindt er meteen tientallen. De officiĂ«le PDF printer is die van Adobe zelf. Deze is betalend maar kan je ook een weekje lang gratis testen. Ideaal dus om die ene foto snel even om te zetten naar een PDF 😉

ADOBE ACROBAT PRO GRATIS TESTEN >

Als je met een pc werkt die draait op Windows dan staat normaal gezien de functie “Microsoft Print to PDF” standaard tussen je “printers”. Dan hoef je dus helemaal geen software te downloaden.

Stap 2

Open het foto of JPG bestand (bijvoorbeeld met het gratis programma Microsoft Office Picture Manager). En kies meteen voor “afdrukken”.

Stap 3

Kies als printer nu de pdf printer die je gekozen of gekocht hebt. Of kies gewoon voor Microsoft Print to PDF.

Stap 5

Als je dan op Afdrukken klikt, wordt de JPG “afgedrukt” naar een nieuw PDF bestand. Geef een nieuwe naam aan de PDF en kies de locatie waar je het wilt opslaan op je computer.

Wil je graag alle functies en opties op vlak van bewerken van PDF documenten kunnen gebruiken? Dan raden we je aan om het programma Adobe Acrobat PRO eens uit te proberen. Dit is eigenlijk betalende software maar je kan het via onderstaande button een week lang gratis testen.

ADOBE ACROBAT PRO GRATIS TESTEN >
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *