fbpx

Hoe een pagina in PDF bestand draaien?

PDF bestanden kan je makkelijk lezen met een gratis programma van Adobe: Adobe Acrobat Reader. Heb je deze software nog niet? Dan kan je deze downloaden op http://get.adobe.com/nl/reader/.

DOWNLOAD GRATIS ADOBE READER >

Als je dan in Adobe Reader een pagina binnen een PDF wil omdraaien, dan komt de roteerfunctie binnen Adobe Reader enorm van pas. We geven instructies mee hoe je deze gebruikt:

Stap 1

Open de PDF met Adobe Reader (zie intro van dit artikel). Als het de eerste keer is dat je een PDF hiermee opent dan kan het zijn dat er wordt gevraagd om dit soort bestanden voortaan via Adobe Reader te openen. Zeer handig om dit toe te staan.

 Stap 2

Van zodra de PDF geopend is, kan je nu roteren:

  • Met de klok mee: Ga naar Beeld > Weergave roteren > met de klok mee of gebruik sneltoetscombinatie SHIFT + CTRL + PLUS (+)
  • Tegen de klok: Ga naar Beeld > Weergave roteren > tegen de klok in of gebruik sneltoetscombinatie SHIFT + CTRL + !

Stap 3

Wil je de wijzigen na het omdraaien van de pagina’s ook bewaren, vergeet dan niet het Bestand op te slaan via Bestand > Opslaan als.

TIP! Adobe Acrobat Pro testen

Wil je graag alle functies van Adobe Acrobat Pro uittesten, dan kan je dit voor een week gratis doen! Je hebt dan toegang tot het volledige pakket om te bekijken of het de moeite waard. Via onderstaande button kan je makkelijk Adobe Reader Pro downloaden en een week gratis testen.

ADOBE ACROBAT PRO GRATIS TESTEN >

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

2 gedachten over “Hoe een pagina in PDF bestand draaien?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *