fbpx

Hoe naar België bellen vanuit het buitenland?

Heb je iemands Belgisch telefoonnummer en vraag je je af hoe je hen nu moet bellen vanuit een ander land in het buitenland? Om naar België te bellen gebruik je het landnummer + 32 (=0032) + het Belgisch telefoonnummer. Daarmee weet je wel nog niet alles. We geven hieronder een voorbeeld mee van hoe je naar België kan telefoneren:

Voorbeeld

We nemen het telefoonnummer van de universiteit van Antwerpen als voorbeeld. Het telefoonnummer dat op de website van de universiteit  bevat 9 cijfers: 03/265.41.11. De 03 duidt aan dat het een nummer in de zone van Antwerpen.

Wat doe ik om dit nummer te bellen uit het buitenland?

We halen de 0 vooraan eruit (nummer mag niet met 0 beginnen) en zetten de 0032 (het landnummer van België) ervoor. Als we nu bellen naar 0032/3/265.41.11 uit het buitenland komen we rechtstreeks uit bij het unief van Antwerpen.

Tip: doe je voordeel met Orange!

Wil je voordelig bellen én surfen tegelijkertijd? Check dan zeker de verschillende abonnementen van Orange. Ze geven nu 50% korting op de eerste drie maanden. Want bellen via het internet is natuurlijk ook een optie door bijvoorbeeld gebruik te maken van WhatsApp. Je vindt de overzichtspagina hier: voordelige abonnementen Orange.

Vaste nummer – zonenummers van hoofdsteden

We zagen zonet dat Antwerpen het zonenummer 03 heeft, dit zijn de andere belangrijke zonenummers:
Hasselt 011
Leuven 016
Brussel 02
Antwerpen 03
Brugge 05
Aarlen 063
Bergen 065
Namen 081
Gent 09
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *