fbpx

Hoe naar Spanje bellen vanuit België?

Kreeg je van vrienden of familie een Spaans telefoonnummer mee en vraag je je af hoe je hen nu moet bellen vanuit Nederland of België? Om naar Spanje te bellen gebruik je het landnummer + 34 (=0034) + het Spaans telefoonnummer. Daarmee weet je wel nog niet alles. We geven hieronder een voorbeeld mee van hoe je naar Spanje kan telefoneren:

Voorbeeld

We nemen het telefoonnummer van een Madrids AXA kantoor in Spanje als voorbeeld. Het telefoonnummer dat op de website van het bedrijf staat bevat 9 cijfers: 914 15 30 36. De 91 duidt aan dat het een nummer in de zone van Madrid is.

Wat doe ik nu?

We zetten de 0034 (het landnummer van Spanje) ervoor. Als we nu bellen naar 0034 914 15 30 36 komen we rechtstreeks uit bij Axa in Madrid.

Zoek je iemand in Spanje?

Op http://blancas.paginasamarillas.es vind je een online telefoonboek terug.

Mobiel

Bel je een GSM, dan toets je “0034 + 6 of 7 + nummer”. De 6 of 7 varieert, afhankelijk van de mobiele telefoonoperator.

Tip: doe je voordeel met Orange!

Wil je voordelig bellen én surfen tegelijkertijd? Check dan zeker de verschillende abonnementen van Orange. Ze geven nu 50% korting op de eerste drie maanden. Want bellen via het internet is natuurlijk ook een optie door bijvoorbeeld gebruik te maken van WhatsApp. Je vindt de overzichtspagina hier: voordelige abonnementen Orange.

Vaste nummer – zones

Barcelona 93
Bilbao 94
Ibiza 971
Las Palma 928
Madrid 91
Malaga 952
Mallorca 971
Sevilla 95
Valencia 96
Zaragoza 976
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *