fbpx

Hoe Orange/Mobistar voicemail instellen of beluisteren?

Je bent waarschijnlijk niet in staat om elke keer de telefoon op te nemen als je gebeld wordt. Gelukkig is er al enige tijd voicemail. Daarmee krijgen bellers de gelegenheid om een bericht voor je achter te laten. Je weet wie er gebeld heeft en je hoeft niks belangrijks meer te missen.

Klanten van Orange hebben uiteraard ook de beschikking over voicemail. Bovendien is Orange Voicemail zeer eenvoudig op te zetten en te configureren.

Naar Orange website >

Hoe je Orange voicemail instellen?

Klanten van Orange zijn gebruiksgemak gewend. Ook het opzetten van je voicemail is een fluitje van een cent. Je hoeft slechts naar 5555 te bellen. In België en de rest van de Europese Unie is dat volledig gratis. Door de instructies op te volgen wordt jouw voicemail automatisch geactiveerd. Je kunt uiteraard zelf een bericht inspreken dat bellers te horen krijgen wanneer jij niet in de gelegenheid bent om je telefoon op te nemen.

Hoe je voicemail beluisteren?

Als je de berichten die ingesproken zijn niet kunt luisteren, dan heb je maar weinig aan je voicemail. Om voicemails te luisteren bel je ook gewoon naar 5555. Je komt dan in een menu terecht waar je de berichten kunt luisteren.

Een handige functie om direct terug te bellen

Het kan voorkomen dat je iemand meteen terug wilt bellen zodra je de voicemail hoort. Bijvoorbeeld wanneer je een belangrijk bericht binnen krijgt en diegene daar direct over wilt spreken. Orange Voicemail heeft een call back functie. Hiermee bel je in een druk op de knop meteen degene op die het bericht heeft ingesproken. Dat scheelt je weer een aantal handelingen. En mobiele telefonie makkelijker maken is een van de hoofddoelen van Orange.

Wachttijd van je voicemail veranderen

Het duurt uiteraard altijd even voor je in de voicemail terecht komt. De ontvanger van het belletje moet immers eerst de gelegenheid krijgen om de telefoon op te nemen. Standaard is deze tijd bij Orange Voicemail 20 seconden. Dat is de meest gebruikelijke tijd bij alle voicemails. Als je deze tijd wilt veranderen, dan kan dat uiteraard bij Orange. Ook dat doe je aan de hand van een simpele handeling. Daarvoor geef je een speciale code door. Je toets dan eerst **61*5555* in. Achter deze code toets je het aantal seconden in die verstrijken voor een beller wordt doorgevoerd naar de voicemail. Bij Orange kun je kiezen tussen 5, 10, 15, 20, 25 en 30 seconden. Je sluit de code af met een # en drukt vervolgens op de toets om te bellen. Dus, als je bijvoorbeeld wilt dat een oproep na 15 seconden naar de voicemail gaat, dan toets je **61*5555*15# in. Vervolgens sluit je het geheel af door op de beltoets te drukken.

Voicemailberichten luisteren was nog nooit zo eenvoudig

Orange maakt het klanten zo makkelijk mogelijk. Dat geldt dus ook voor het luisteren naar je voicemailberichten. Je hooft namelijk helemaal niet meer naar je voicemail te bellen om naar je berichten te luisteren. Alle ingesproken voicemails worden namelijk als geluidsbestand naar je opgestuurd. Dit concept wordt Visual Voicemail genoemd.

Meer vrijheid bij het beluisteren van voicemailberichten

Alle ingesproken berichten die naar je toegestuurd worden komen in een overzichtelijke lijst te staan. Je kunt vervolgens gewoon de geluidsopname uitkiezen waarnaar je wilt luisteren. Het is daardoor niet meer noodzakelijk om je hele inbox af te luisteren om bij het laatste bericht terecht te komen. Bovendien staat bij elk bestand het telefoonnummer van de persoon die het bericht heeft ingesproken. Wanneer je deze persoon in je contacten hebt staan, dan zal gewoon de naam bij het bestand geplaatst worden. Bij Orange heb je alles zelf in de hand.

Visual Voicemail maakt berichten luisteren eenvoudiger

Bij Visual Voicemail staan alle voicemailberichten in een lijst. Het zijn geluidsbestanden. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat je ze kunt pauzeren en doorspoelen. Dat is wel zo handig wanneer je iets niet goed kunt verstaan. Of wanneer je een nummer wilt noteren dat wordt ingesproken. Dankzij Visual Voicemail hoef je niks meer te missen.

Het is makkelijker om je persoonlijke begroeting in te spreken

Dankzij Visual Voicemail van Orange hoef je ook niet meer naar je voicemail te bellen om je begroeting aan te passen. Je kunt gewoon een geluidsbestand opnemen en dat als voicemail bericht gebruiken. Het is eenvoudig om dit allemaal zelf in te stellen en je hoeft geen expert op het gebied van telecommunicatie te zijn. Je kunt veel eenvoudige meerdere berichten opnemen en die terugluisteren. Daarmee kun je nauwkeurig bepalen welke jouw favoriet is. Vervolgens stel je die in als het geluidsfragment dat mensen te horen krijgen wanneer ze jouw voicemail bereiken.

Al je ontvangen voicemailberichten opslaan

Dat elk voicemailbericht een geluidsbestand is heeft meerdere voordelen. Hierboven staat al beschreven dat ze hierdoor in een handig overzicht terecht komen. Bovendien staat daar het telefoonnummer of de naam van de verzender bij. Het is bovendien veel eenvoudige om voicemailberichten op te slaan. Het is gewoon een geluidsbestand. Je kunt het bijvoorbeeld opslaan op de harde schijf van je telefoon. Als je een geheugenkaart hebt, dan is dit ook een zeer geschikte plaats om belangrijke berichten te bewaren. De Orange Cloud is een goede backup voor alles wat belangrijk is. Je hebt hierdoor alles altijd bij de hand, zo lang je in kunt loggen bij Orange. Daarbovenop kun je bijvoorbeeld ook je computer gebruiken om de voicemailberichten op te slaan.

Naar Orange website >
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

2 gedachten over “Hoe Orange/Mobistar voicemail instellen of beluisteren?”

  1. De orange voice mail is wat mij betreft slechter dan vroeger. Vroeger belde de voicemail jou en meldde dat er iemand een bericht had ingesproken. Dit herhaalde zich tot je opnam. Schitterend dus want je hoorde onmiddellijk het bericht. Als je nu niet de slaaf van je smartphone bent valt het je niet eens op dat iemand je voicemail heeft ingesproken. Gevolg dat je boodschappen wel eens pas dagen later hoort. Ik denk dat ik dus best eens check hoe ik de voicemail dienst volledig kan uitschakelen. Het is beter dat ze me moeten terugbellen dan dat ze vruchteloos een boodschap inspreken.

    1. Klopt, ik ben zelf ook klant bij Orange en deel dezelfde mening. Ik krijg wel altijd een melding van een gemiste oproep en dan bel ik de mensen meestal zelf terug. Tenminste als ik weet wie het is 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *