fbpx

Hoe nieuwe Orange simkaart aanvragen en activeren?

Wanneer je gebruikt wilt maken van de diensten van Orange, het voormalige Mobistar, dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk aan de slag. Gelukkig is het bij Orange erg eenvoudig om je simkaart te activeren. De precieze handelingen die je moet verrichten is afhankelijk van het type simkaart en het soort abonnement dat je besteld hebt.

Naar Orange website >

Hoe nieuwe Orange simkaart aanvragen

Bij het plaatsen van een bestelling op Orange.be via bovenstaande button (prepaid kaart, abonnement, abonnement met smartphone) gebeurt automatisch het nodige bij Orange om je simkaart op te sturen. Je kunt je simkaart altijd binnen 2 werkdagen bij je thuis verwachten. Deze wordt gewoon via Bpost bezorgt. Bij je bestelling zit een brief met heldere instructies. Daardoor weet je precies wat je moet doen met je nieuwe simkaart. Deze is in principe te gebruiken met ieder type telefoon.

Hoe nieuwe simkaart van Orange activeren

Bij Orange is het ontzettend eenvoudig om te beginnen met het gebruik van je nieuwe simkaart. Eigenlijk hoef je deze alleen maar in je telefoon te doen. Vervolgens voer je je pincode in en je de simkaart is meteen gebruiksklaar. Je kunt onmiddellijk beginnen met bellen en sms’en. Wanneer je over mobiele data beschikt kun je ook direct het internet op.

Zo activeer je een nieuwe abonnement van Orange

Als je een abonnement bij Orange bestelt, dan krijg je binnen twee werkdagen een simkaart thuisbezorgd. Om deze te activeren ga je naar de website www.orange.be/activeren. Het duurt vervolgens maximaal 24 uur voor je abonnement geactiveerd wordt. Over het algemeen zal dit echter veel sneller zijn. Mocht je al klant zijn van Orange, dan hoef je helemaal niks te doen. Wanneer je een nieuw abonnement bestelt, wordt deze automatisch geactiveerd op de simkaart die je momenteel al in gebruik hebt.

Een nieuwe abonnement in combinatie met een smartphone

Steeds meer klanten van Orange kiezen voor een abonnement met smartphone. Dankzij de uitstekende deals kun je hierdoor elke maand geld besparen. Hierdoor beschik je over een gereduceerde prijs over een splinternieuw model smartphone. Wanneer je zo’n abonnement aanvraagt, zul je eerst de simkaart ontvangen. Deze activeer je wederom via  www.orange.be/activeren. Als de activatie rond is, krijg je jouw nieuwe telefoon opgestuurd. Ook deze kun je binnen twee werkdagen bij je thuis verwachten. Vanaf dat moment kun je genieten van je nieuwe smartphone en de geweldige diensten van Orange. Het kan natuurlijk ook zijn dat je al een bestaande klant van Orange bent en een abonnement met telefoon bestelt. Daarmee wordt het allemaal alleen maar makkelijker. Je nieuwe simkaart wordt namelijk automatisch geactiveerd. Binnen twee werkdagen wordt je nieuwe smartphone bij je thuis afgeleverd.

De verschillende soorten simkaarten op een rij

Dankzij technologische ontwikkelingen is er steeds meer mogelijk. Dat betekent onder andere dat onderdelen steeds kleiner worden. Inmiddels zijn er nogal wat soorten simkaarten. Deze hebben vrijwel allemaal een naam waarmee wordt aangeduid dat ze klein van formaat zijn. Maar daardoor wordt het allemaal niet veel duidelijker. Er zijn inmiddels drie gangbare soorten simkaarten. De eerste daarvan is de minisimkaart. Deze heeft een afmeting van 25 bij 14 mm. De microsimkaart is initieel geïntroduceerd door Apple voor de iPhone 4. Het is door de jaren heen een van de meest gangbare types geworden. De nanosimkaart is nog weer een stukje kleiner.

Problemen met verschillende soorten simkaarten

Er is een probleem ontstaan door al deze soorten simkaarten. Niet iedere telefoon is namelijk in staat om elk type simkaart te gebruiken. Hierdoor zijn er in het verleden al een redelijk aantal mensen geweest die met een verkeerde simkaart opgescheept zitten. Bij Orange zullen klanten dat gelukkig nooit kunnen overkomen.

Orange maakt gebruik van een multiformaat simkaart

Voor veel mensen is het nogal onoverzichtelijk geworden welke simkaart ze precies nodig hebben. Orange heeft daar een slimme oplossing voor. De multiformaat simkaart is namelijk alle formaten in één. Je krijgt een simkaart thuisgestuurd die uit verschillende onderdelen bestaat. Je hoeft slechts het formaat dat je nodig hebt uit te drukken. Hierdoor weet je altijd zeker dat een simkaart van Orange in je telefoon past. Je kunt een te kleine simkaart zelfs groter maken door deze terug in een gedeelte van de vorm te stoppen.

De service van Orange

Orange is een van de grootste leveranciers van alles wat met telecommunicatie te maken heeft. Klanten kunnen rekenen op een kraakheldere verbinding en toegang tot snel internet in alle streken van België. Hierdoor probeert deze provider de concurrentie voor te blijven. Het past bij het beeld van deze tijd om te allen tijde bereikbaar te zijn. Orange is daarvan op de hoogte en de diensten die ze aanbieden sluiten perfect aan op de wensen van iedereen die verbondenheid op prijs stelt.

Lage prijzen voor de beste kwaliteit

Bij Orange kunnen klanten gebruik maken van lage prijzen voor geweldige deals. Je hebt voor een paar euro in de maand al de beschikking over een abonnement met belminuten en mobiele data. Geen andere provider kan tippen aan de verhouding tussen prijs en kwaliteit die bij Orange wordt aangeboden. Je stapt bovendien snel en probleemloos over van je oude provider naar Orange. Daar hoef je amper wat voor te doen. Want Orange neemt graag werk uit handen, ook als het gaat om de overstapprocedure.

De klantenservice staat altijd voor je klaar

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een vraag of een probleem hebt. Ook daarmee zit je goed als Orange je provider is. Je kunt namelijk altijd een van de klantvriendelijke medewerkers bereiken. Dat doe je gewoon via de telefoon. Maar het is uiteraard ook mogelijk om via een chat, e-mail of social media contact te zoeken wanneer je hulp nodig hebt. Het personeel is goed opgeleid en weet je zelfs met moeilijke problemen te helpen. Bovendien blijven ze met je in contact tot je probleem is opgelost of je vraag is beantwoord.

Naar Orange website >
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *