fbpx

Hoe nano simkaart in iPhone 5 steken?

In dit artikel tonen we je hoe je een Nano simkaart in een iPhone 5 of iPhone 5S kan plaatsen. Door de foto’s hieronder mee te volgen, kan ook jij een simkaart in je iPhone steken:

Stap 1 – Koop een Nano simkaart

Voor een iPhone 5 heb je geen gewone of micro simkaart nodig, maar een Nano simkaart. Deze is zowaar nog kleiner dan de micro simkaart die voorheen paste in de iPhone 4 versie. Een Nano simkaart kan je bekomen door gewoon naar je Base, Proximus of Mobistar verkooppunt te gaan en voor jouw telefoonnummer een Nano simkaart te vragen. In mijn geval kostte me dat in de Base shop 10€ extra. Je kan ook vragen om je micro sim te knippen naar het formaat van een nano sim. In mijn geval vertelde de medewerker me dat dat ze dat niet wou doen, maar ik hoor dat het in andere winkels som dan weer wel gedaan wordt.

Stap 2 – Neem een paperclip

Neem de speciale paperclip die meegeleverd is bij de iPhone. Heb je deze niet meer? Dan moet in principe een normale paperclip ook wel volstaan.

simkaart in iphone steken 2

Stap 3 – Steek de paperclip erin

Om de simkaart houder te openen, steek je aan de rechterzijde van de iPhone de paperclip langs de zijkant in het vrije gaatje. Duw er zachtjes op zodat de simkaarthouder zich opent.

simkaart in iphone steken 3

Stap 4 – Plaats de nanosim

De simkaarthouder is losgekomen. We plaatsen nu de nano simkaart die we gekocht hebben in de simkaart houder.

simkaart in iphone steken 4

Stap 5 – Plaats de sim erin

Schuif de simkaarthouder (met de SIM erin) terug in de iPhone zodat hij erin klikt tot de zijkant terug vlak is. Ziezo, de simkaart is nu in de iPhone 5 geplaatst.

simkaart in iphone steken 5

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *