fbpx

Wat betekent Wollah?

Het woord “wollah” is een Arabisch woord dat “bij Allah” betekent. Het wordt in de Arabische wereld gebruikt als een eed of belofte. In Nederland en België is binnen de jongerentaal het woord “wollah” overgenomen en wordt het gebruikt als een uitdrukking van bevestiging of waarheid. Het wordt vaak gebruikt om een statement te onderstrepen of om iets te benadrukken. Eigenlijk komt het sterk overeen met de Nederlandse uitdrukking “Ik zweet het”

Een voorbeeld van hoe het woord “wollah” kan worden gebruikt is: Ik heb echt geen zin om te gaan slapen, wollah.
In dit voorbeeld wordt het woord “wollah” gebruikt om de bewering dat de persoon geen zin heeft om te gaan slapen te benadrukken.

Het woord “wollah” is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in de Nederlandse taal. Het wordt vaak gebruikt door jongeren, maar ook door volwassenen.

Het is een informele uitdrukking die niet in alle situaties gepast is. Het is daarom belangrijk op te merken dat het gebruik van straattaal contextafhankelijk is en niet altijd geschikt is in formelere of professionele omgevingen.

In het Nederlands wordt het woord “wollah” vaak uitgesproken als “woll-a”. De nadruk ligt op de eerste lettergreep.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *