fbpx

WiFi wachtwoord Telenet vergeten? Zo wijzig je het

Als er één paswoord is dat we allemaal 1 keer invoeren op al onze toestellen en nadien compleet vergeten, dan is het wel het WiFi wachtwoord. Wanneer je dan eens een gast op bezoek hebt die de sleutel van je WiFi netwerk vraagt, dan bedenk je je weer ineens dat je A) het vergeten bent en B) het tijd wordt om het eens te wijzigen. Nog erger wordt het als je dat complexe wachtwoord (technische naam: ‘WPA-sleutel’) verloren bent geraakt.

Daarom tonen hieronder hoe je je WiFi wachtwoord kan veranderen als je klant bent bij Telenet. Het is immers bijzonder eenvoudig, maar je moet de stappen wel kennen:

Stap 1

Surf naar www.telenet.be/mijntelenet en voer je Telenet-login+ wachtwoord in. Ben je die ook vergeten? Op je Telenet paspoort staan je login en wachtwoord vermeld.

wifi wachtwoord vergeten 1

Stap 2

Ga in het linkermenu naar MIJN INTERNET > DRAADLOZE INSTELLINGEN > Instellingen.

wifi wachtwoord vergeten 2

Stap 3

Kies de tab ‘Beveiliging’.

wifi wachtwoord vergeten 3

Stap 4

Onder Netwerk WPA-key (=wifi wachtwoord) vind je het huidige wachtwoord terug. Dit is het wachtwoord dat een bezoeker of jijzelf moet invullen op een toestel om toegang te krijgen tot het WiFi netwerk van Telenet.

wifi wachtwoord vergeten 4

Stap 5

Desgewenst kan je naast Netwerk WPA-key ook een nieuw wachtwoord invullen. De enige voorwaarde om het te wijzigen is dat je een paswoord kiest tussen de 8 en 63 karakters. Nadien klik je op Bewaar om het wachtwoord te veranderen.

wifi wachtwoord vergeten 5

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

1 gedachte over “WiFi wachtwoord Telenet vergeten? Zo wijzig je het”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *