Hoedoen.be

Legt stap voor stap uit hoe je iets doet

Hoe iemand deblokkeren op Instagram?

Uiteraard heb je op je Instagramaccount al wel eens iemand geblokkeerd. Omdat hij/zij vervelende reacties gaf op je foto’s of omdat je niet graag had dat je ex-vriendin je bleef volgen. Blokkeren was dus een goede oplossing. Wil je deze persoon echter terug toegang verschaffen tot je foto’s, dan kan je deze eenvoudig deblokkeren. We leggen in deze hoe-doen uit hoe je iemand kan deblokkeren. We tonen dit op een iPhone.

Stap 1: ga naar Instagram

Open Instagram op je iPhone.

Stap 2: geblokkeerde gebruiker in kwestie zoeken

Om iemand te deblokkeren moet je wel nog weten wie het was. Geblokkeerde gebruikers staan immers niet meer in de lijst van personen die je volgt. Je zoekt ze het makkelijkst met de zoekfunctie (= vergrootglas onderaan).

Stap 3: ga naar zijn/haar profiel

Door op de profielnaam te tikken kom je op het profiel terecht. Tik nu rechtsboven op het icoontje met de drie puntjes.

Stap 4: persoon deblokkeren

In het venster dat nu verschijnt heb je verschillendeĀ mogelijkheden waaronder “deblokkeren”. Tik hierop.

Stap 5: deblokkeren bevestigen

Instagram gaat eerst nog vragen of je wel zeker bent dat je de persoon wenst te deblokkeren. Uiteraard want anders zou je dit niet doen šŸ™‚

Stap 6: deblokkeren bevestigd

Je krijgt een melding dat de gebruiker gedeblokkeerd is. Tik op negeren om deze boodschap te verwijderen. Opgelet, als de gebruiker privĆ© is (zoals in dit voorbeeld) dan dien je terug een verzoek in te dienen om hem te kunnen volgen. Op die manier weet de gebruiker dus dat je hem of haar geblokkeerd hebt… Gebruikers met een openbaar profiel, moet je ook terug volgen maar hier wordt geen verzoek voor ingediend. De persoon in kwestie zal in dit geval ook merken dat hij nieuwe volger heeft (als hij/zij zijn/haar meldingen tenminste leest).

instagram-deblokkeren

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

9 reacties

Laat een reactie na