hoedoen.be

Legt stap voor stap uit hoe je dat doet

Hoe online geld verdienen? 6 methodes die werken

Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die er in slaagden om online een vast inkomen te genereren of zelfs multimiljonair te worden. Denk maar aan John Reese (http://www.john-reese.net/) die er in 2004 als eerste persoon in sloeg om op 1 dag tijd meer dan 1.000.000 $ online te verdienen. Mensen als hij hebben de luxe om elke dag van thuis uit achter hun computer te kunnen werken. Maar hoe worden mensen als John Reese zo rijk dankzij het internet? Hieronder vind je enkele door ons onderzochte methodes om online geld te verdienen in de online wereld.

Voor je begint met online geld te verdienen, is het aan te raden om net zoals wij een statuut van zelfstandige in bijberoep te creëren en je inkomsten aan te geven. Heb je dat niet, dan zou je je wel eens in de problemen kunnen komen.

 

1) Maak een blog en zet er Google Adsense of Affiliate marketing op

De meest eenvoudige manier is een blog te starten waar je artikels schrijft over dingen die je interesseren en waar je een passie voor hebt. Speel je elke dag FIFA 14 op je PS3? Schrijf artikels over hoe je speciale trucjes doet. Ga je elke 3 maanden op reis? Beschrijf je reiservaringen en stel een vergelijking op tussen de verschillende reissites die je gebruikte. Het lijken eenvoudige dingen, maar je kan er anderen mee helpen en het zal je bezoekers opleveren. Zorg er wel altijd voor dat je met plezier schrijft over wat je bezig houdt. Van zodra je je eerste artikels hebt geschreven, kan je banners toevoegen aan je website. Daarvoor zijn 2 manieren:
– Je meldt je aan bij Google Adsense: Bij Google verdien je geld telkens iemand op een banner klikt => Opbrengst: Zo’n 0,20€ per klik.
– Je meldt je aan bij Tradedoubler: Met affiliate marketing verdien je geld telkens iemand op een banner klikt en een product koopt => Opbrengst: Zo’n 10€ per verkocht product

Hoe ga je te werk: 1. Reserveer een domeinnaam en paats er een WordPress blog op > 2. Schrijf artikels > 3. Plaats er advertenties op > 4. Verdien geld
Benodigd budget: Zo’n 25€/jaar voor de reservatie en hosting van een domeinnaam.

Affiliatie marketing tip:

Internet Succes Gids van Jacko Meijaard. Ik hoor het jullie al denken, de zoveelste Nederlander die met veel poeha verkondigt hoe je snel en veel geld kan verdienen online. Het tegendeel is echter waar! Wil je alles weten over affiliatie marketing en hoe hiermee een extraatje (of in sommige gevallen een serieus extraatje) bij te verdienen, dan is deze cursus een must!

Jacko legt in duidelijke en heldere video trainingen alle stappen uit. Ook wij hebben ons hiervoor ingeschreven en de trainingen gevolgd. En we kunnen je alvast op het hart drukken dat dit geen oplichting of fraude is. Je kan je inschrijven door op volgende link te drukken: Internet Succes Gids. Ik ga er binnenkort nog een apart artikel over schrijven maar ik kon niet wachten om dit alvast met jullie in dit artikel te delen.

Wil je graag eenvoudig geld verdienen op het internet?


2) Maak een webshop of site met betalend lidmaatschap

Nee je hoeft geen Amazon of weerzinwekkend idee te creëren om rijk te worden met een e-commerce of membership site. De voorbeelden van succesverhalen zijn niet ver te zoeken:
Relatieplanet: In 2005 verkocht Chris van Tuijl, de oprichter van Relatieplanet, de site voor maar liefst 21 miljoen € en streek hij zelf 13 miljoen € op.
Twoo: Lorenz Bogaert en Toon Coppens, de oprichters van Netlog, verkochten anderhalf jaar na het oprichten van Twoo.com de site aan IAC voor 18,9 miljoen €
Succesverhalen als deze tonen aan dat met 1 goed idee mensen miljonair kunnen worden dankzij het internet.


3) Koop online domeinnamen en verkoop deze terug door

De aankoop en verkoop van domeinnamen is een business op zich. Er zijn genoeg voorbeelden van domeinnamen die voor monsterbedragen werden verkocht. Zo krocht Chris Clark in 1996 de domeinnaam Pizza.com voor 20$, om hem in 2008 te verkopen voor 2,6 miljoen $! Andere voorbeelden van dure domeinnamen zijn:
– Business.com: 7,5 miljoen $
– Casino.com: 5,5 miljoen $
De duurste domeinnaam ooit is nog steeds Sex.com, die destijds werd verkocht voor 13 miljoen $.

Hoe ga je te werk: 1. Ga naar een site als www.one.com om na te gaan welke domeinnamen nog vrij zijn > 2. Reserveer de domeinnamen waar je potentieel in ziet > 3. Plaats op de domeinnaam een contactformulier zodat een potentiële koper je kan contacteren. Aanvullend kan je eventueel ook Google Adsense op de site plaatsen.
Benodigd budget: Zo’n 25€ per domeinnaam per jaar.


4) Word Youtube partner

Het Youtube kanaal The Annoying Orange haalt naar schatting zo’n 400.000$ per jaar binnen. Deze vervelende appelsien mag dan wel heel wat klagen, de persoon achter de video’s heeft allerminst te klagen. Hij heeft immers een van de meest opbrengende Youtube kanalen ter wereld in handen. Heb je zelf een eigen Youtube kanaal of wil je er één maken? Meld je dan aan voor het Youtube Partner Program.

Hoe ga je te werk: 1. Bedenk een originee conceptl voor een videoreeks (vb. tutorials) en doe de opnames > 2. Laad de video’s op naar Youtube > 3. Meld je aan voor het Youtube Partner Program en verdien geld dankzij Youtube.
Benodigd budget: Een GSM toestel of camera waarmee je video opnames kan maken, kan in principe al volstaan om aan de slag te gaan.


5/ Maak foto’s en verkoop ze aan databanken

Ben je een hobby-fotograaf? Weet dan dat heel wat reclamebureaus, webbouwers, enz. op zoek zijn naar geschikt fotomateriaal en je daarmee dus heel wat geld kan verdienen dankzij het internet. Een van de grootste foto databanken ter wereld is Shutterstock. Al wat je dient te doen is je aanmelden bij de Shutterstock Contributor site. Via deze site kan je je foto’s omzetten naar cash en vinden verkopers en kopers elkaar.


6/ Spaarpunten en enquête sites

Er zijn online heel wat spaarpunt programma’s terug te vinden, waarbij je geld kan verdienen door mails te openen, een product te kopen of een account te creëren. Denk daarbij maar aan sites als Moneymiljonair en Cashmails. Kijk voor meer verdien methodes ook eens op Verdienjegek.nl. Onze persoonlijke mening is dat dit soort sites je het gevoel geeft dat er veel geld te verdienen valt, maar in werkelijkheid de opbrengst zeer laag uitvalt. Voor een geopende mail krijg je bijvoorbeeld 0,01 tot 0,05€ en je krijgt er bovendien veel ongevraagde reclame bovenop. Voor jongeren is het misschien een leuke bezigheidstherapie, maar als je ervan droomt op een dag internetmiljonair te worden, is de impact van deze methode te beperkt.

Welke manier, methode of tips je gaat gebruiken, veel succes! En hou vooral in het achterhoofd dat Rome niet op 1 dag werd gebouwd. Gedreven volhouden is de boodschap. En de resultaten zullen volgen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Twitter, Linkedin en Google+

Laatste berichten van Johan Van Asch (toon alles)

Categorieën: Geld

18 reacties

 • Elvin zegt:

  Jouw tips zijn interessant Johan!
  Ik woon en werk in Suriname en heb in het verleden SEA (AdWords) gedaan voor een particulier bureau in Haarlem (outsourcen). Nu zit ik niet meer in die branche maar heb ongeveer 10 uurtjes voor over om online een extraatje te verdienen. Nu nog testen om erachter te komen welke methode het meest effectieve is voor mij. Groeten!

 • Thomas zegt:

  Leuk om te horen. zal eens kijken naar die youtube partner. Heb nog een aantal video’s staan met aardig bekijks :p
  Bedankt hoor 😀

 • Thomas zegt:

  Leuk om te horen. zal eens kijken naar die youtube partner. Heb nog een aantal video’s staan met aardig bekijks :p
  Bedankt hoor 😀

  Op de website van de geldhelden via geldhelden.eu worden nog meer methoden besproken

 • Sven zegt:

  Bedankt voor de interessante tips.

 • geld tips zegt:

  leuke tips ik ga ze proberen.

 • Yannick zegt:

  Johan,

  ik ben een leek in dit maar heb een interessant idee..
  mijn vraag is echter hoe komt het geld bij mij terecht?
  en hoe zit dat dan met belastingen?

  alvast bedankt voor bovenstaande weetjes.

  yannick

  • Hi Yannick,
   Ik ken natuurlijk jouw situatie (werknemer, werkloos, student,…) niet, maar het is naar mijn ervaring best om zelfstandige in bijberoep te worden. Als je denkt meer dan 1339€ per jaar verdienen met je idee, dien je trouwens sowieso het statuut van (zelfstandige in bijberoep) te vragen. Als je met plannen in je hoofd zit, doe je er sowieso goed aan om je licht bij een boekhouder op te steken.

 • Ik zat al een tijdje financieel slecht toen één van mijn maten mij vertelde dat hij geld verdiende door een webcam site te promoten.
  Hij vertelde mij daar regelmatig 100-170- tot zelfs 300 euro mee verdiend te hebben.Dit klonk mij allemaal nogal dikke zever als ik het zo mag zeggen.
  Maar omdat ik technish werkloos ben .Zij men vrouw dat ik dit toch maar eens moest proberen,en we zien wel.
  Dus ik zocht naar zon sites en vond boobies4u.com
  Helemaal onder de site staat er iets van webmasters.Ik beschouw mezelf zeker niet als een webmaster .Verre van zelfs
  Ge komt dan op een andere site.En ik verstond het allemaal ni goed maar ge moet dan een acount aanmaken en dan ben ik een affiliate dinges.

  Omdat ik daar dus allemaal niets van ken heeft mijn stiefzoon ne website gemaakt.En het promotiemateriaal gelijk ne banner erop gezet.

  paar weken later was er al een verkoo en had ik 75 dollar

  dus t werkt wel he ge word er ni rijk van maar ge kunt er wel eten mee kopen hahaha

 • heidi zegt:

  Buitenlandse sites die enquêtes aanbieden gaan heel wat sneller dan moneymiljonair en dergelijke ! Als je interesse hebt, kan ik je wat links doorgeven die toch al gauw 10 dollar per maand opleveren voor mij !

 • Greet zegt:

  Bedankt voor de tips.
  Uit ervaring weet ik dat een website met adsense de makkelijkste manier is om een extra cent te verdienen.
  Je kan complete handleidingen vinden over het maken van een website en hoe er geld mee te verdienen op volgende website :

  http://www.verdiengeldonline.be/nl

 • Thomas zegt:

  Ik ben een tijdje geleden ook hiermee begonnen https://www.youtube.com/watch?v=tVr5iZqJHQ8. Het is best wel simple en je verdient er makkelijk een beetje mee bij.
  Tip 5 doe ik ook al een tijdje, het is wel leuk om jouw foto’s online te zetten en per email een notificatie te krijgen als iemand het heeft gekocht! 🙂

 • Dag Nick, ik kom juist op je website en zie heel wat reacties. Ik werk zelf als affiliate en verdien daar een mooi centje extra mee. Spijtig genoeg zijn er niet veel mensen die weten hoe dit werkt of hoe ze het moeten toepassen. Ik heb deze cursus gevolgd om het te leren en het is de meest complete cursus die ik vind. En ja hoor ik ben eerlijk ook dit is een affiliate link, maar ik wil wel mensen attent maken dat het kan! Als je er wat tijd in stopt en blijft volhouden werpt het zijn vruchten af.

  Deze cursus vind je via http://www.onlinegeldrevolutie.be

  Met vriendelijke groetjes Jeffrey

Laat een reactie na