fbpx

Wat is de beste tactiek/formatie in Topeleven?

Toen ik voor het eerst Top Eleven – wees een voetbalmanager – speelde, kwam ik al snel tot de conclusie dat er een amalgaan aan strategieën en tactieken mogelijk is. Daarom stelde ik mezelf de vraag wat nu de beste tactiek is om als beginner kampioen te spelen in Topeleven.

Zo probeerde ik 4 verschillende opties uit: Een 4-3-3, 4-4-2, 4-5-1 en 3-5-2 in verschillende varianten (aanvallende buitenspelers, aanvallende vleugelverdedigers). Hoe ik de test deed? Dagelijks speelde ik tegen hetzelfde team van Mourinho, telkens met een andere tactische formatie. Een klassieke 4-4-2 deed het eigenlijk wel goed, maar 1 tactiek stak er nog meer bovenuit, namelijk de 3-5-2 met aanvallende vleugels. Hieronder toon ik screenshots van Topeleven met hoe ik deze opstelling precies deed en welke resultaten ik er mee haalde.

Hiervoor heb je minimum volgende spelers nodig:
1 GK – 1 doelman
3 DC – 3 centrale verdedigers
1 DMC – 1 verdedigende middenvelder
2 MC – 2 centrale middenvelders
1 AML: 1 aanvallende linkervleugel
1 AMR: 1 aanvallende rechtervleugel
2 SP: 2 centrumspitsen

Deze opstelling kwam als beste uit de test:

top eleven tactiek 1

En deze opdrachten geef ik dan mee:

top eleven tactiek 2

Een greep uit de resultaten die dit systeem me opleveren in competitie, champions league en beker. Let vooral op het hoge aantal doelpunten dat gescoord wordt met deze formatie:

top eleven tactiek 3

Huidige tussenstand in de competitie, let ook hier weer op het hoge aantal gescoorde doelpunten en kleine aantal tegengoals:

top eleven tactiek 4

 

 

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *