fbpx

Hoe Bongobon activeren en gebruiken?

Hoera, je hebt een Bongobon gekregen! Je bladert enthousiast door het boekje vol inspiratie dat er bij zit en kan niet wachten om je bon te gebruiken en de belevenis van je dromen te reserveren.

Maar al snel nadien komen de praktische vragen boven rond het gebruik van je Bongo: Wat moet ik nu concreet doen om die Bongo bon te registeren en te activeren? En hoe kan ik het droomhotel dat ik net heb gezien vastleggen en reserveren? We leggen je in onderstaand artikel uit aan de hand van foto’s hoe je je verblijf kan reserveren:

OPEN HIER DE WEBSITE >

Stap 1: Neem de ‘belevenisbon’ uit de doos

In elk doosje zit naast het boekje, ook een ‘Mijn belevenisbon‘. Deze 1-pager is echter van cruciaal belang want op de achterzijde ervan staan de unieke codes die je straks nodig gaat hebben om je bon te registeren en te activeren.

Voorbeeld Bongo belevenisbon + boekje

Stap 2: Neem je Bongo nummer en de activeringscode bij de hand

Op de achterzijde van deze belevenisbon, vind je rechts onderaan twee belangrijke cijfers terug die je straks toelaten om de bon te gebruiken:

 • Een Bongo-nummer: 12345678 (8 cijfers)
 • Een activeringscode: 123 (3 cijfers)
Op de achterzijde vind je onderaan de codes

Stap 3: De Bongobon registreren op Usebongo.be

Surf naar usebongo.be en vul daar het Bongonummer en activeringscode in. Klik nadien op verder gaan.

Stap 4: My Bongo account aanmaken

Om de registratie van de bon te voltooien, wordt je vervolgens gevraagd een My Bongo account aan te maken. Dat doe je door tweemaal je emailadres in te vullen en een wachtwoord te kiezen.

Stap 5: Je Bongo bon is geactiveerd, nu gaan we deze gebruiken

Je ziet nu de bon verschijnen en hebt deze geactiveerd. Het eerste wat je ziet is de vervaldatum van de Bongo bon. Let er zeker op dat je je belevenis boekt voor de geldigheidsdatum is verstreken om bijkomende kosten te vermijden.

Bij waarheen en wanneer kan je nu gaan zoeken in welke regio en periode je je verblijf wil gaan reserveren. Kies nadien voor zoeken.

Stap 6: Je Bongo belevenis reserveren

Heb je het hotel van je dromen gevonden? Ga dan naar de detailpagina van het verblijf en kies aan de rechterzijde een datum die nog beschikbaar is en kies verdergaan. Je kan dan in de volgende stap je verblijf reserveren.

OPEN HIER DE WEBSITE >

Bron: bongo.be

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

3 gedachten over “Hoe Bongobon activeren en gebruiken?”

 1. Ik vind de nieuwe manier van restaurants of hotels VERSCHRIKKELIJK
  moeilijk om te zoeken! Ben er 2uur mee bijzonder resultaat!
  Vroeger koos je in een het boekje en het was klaar. Heb ook opgemerkt dat er verschillende restaurants afhaken. Hoe kan ik op een gemakkelijke manier een lunchrestaurant vinden aub ?
  Graag antwoord.
  MVG
  Anny Langers

 2. ik vind het verschrikkelijk moeilijk om mijn 2 bongo bonnen welke ik geregistreerd heb , om deze te activeren . Ik had graag gebruikt voor een verblijf in Landhotel & Gasthof Cremer in Warstein en dit van 8 Februari tot 10 Februari 2023 . Hoe kan ik dit klaren of mag ik jullie telefonich contacteren om deze te activeren ??? ik ga reeds jaren met jullie bonnen op reis !!!!

  Graag antwoord AUB

  NB ik heb nog andere bonnen van bong en ook van vivabox .

  groetjes F Medard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *