fbpx

Hoe als veertiger gaan dansen?

De veertig gepasseerd en iedere avond voor de buis? No way. Menig veertiger, vijftiger en zestiger heeft nog wel zin in zo’n ouderwetse stapavond waar vooral gedanst wordt. Maar waar?

Opgegroeid met het fenomeen dancing en disco, doet deze doelgroep niet onder voor jongeren die veel minder vaak dansen als ze uitgaan. Maar waar tref je die gelegenheden zonder dat je als ‘oudere’ bekeken wordt? 

In de kroegen komen ze nog net niet met hun schooltassen aanwaaien, maar het zijn vooral de jongeren die in het uitgaansleven aan hun trekken komen. Nederland telt 2,2 miljoen twintigers. Daarentegen zijn er zo’n 4,7 miljoen veertigers, vijftigers en zestigers. De groep 40-plussers is dus veel groter. Waarom is het nachtleven dan vooral ingesteld op twintigers, vragen zij zich af?

Geen chique feestjes met net jurkje en een clutch

De jongeren denken op hun beurt dat veertigers alleen maar feestjes bezoeken die chique zijn, waar vrouwen in nette jurkjes met een clutch naartoe gaan. Maar dat soort feestjes zijn een stuk zeldzamer. Een gewone dansavond is wat de oudere doelgroep bedoelt en die ze graag weer zouden meemaken. 

De locatie voor dit soort feestjes is één ding, maar er is nog een ander verschil met de jongeren: het tijdstip. Start de jongere groep zo rond elf uur in de avond met uitgaan of soms zelfs later, daar zit de veertiger niet op te wachten. Die wil om negen uur heus een dansje al wagen. 40Up is een club die dit soort feestjes organiseert en er zijn er inmiddels meer. 

Handtas mee en de dansvloer op

Schrale trootst voor de veertigplussers. Aan Nu.nl vertelt trendwatcher en vrijetijdsdeskundige Hans van Leeuwen dat er veel meer uitgaansgelegenheden zullen komen voor feestgangers van alle leeftijden en dat die vroeger opengaan. Dat ziet hij niet alleen in het nachtleven, maar in de hele maatschappij. Van Leeuwen: “Hoe mensen van verschillende leeftijden communiceren, welke interesses ze hebben, wat voor reizen ze maken, dat komt allemaal dichter bij elkaar te liggen.”

Dus toch binnenkort gewoon met z’n allen, ongeacht de leeftijd, lekker erop uit. Schooltassen en clutches aan de kant, handtas mee en de dansvloer op. 

The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *