fbpx

Hoe Orange/Mobistar Cloud activeren en gebruiken?

Orange is een moderne provider die klanten alles geeft wat ze nodig hebben. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld heel normaal om bestanden, foto’s en andere gegevens in de cloud op te slaan. Het enige dat je daar voor nodig hebt is opslagruimte.

Klanten van Orange (het voormalige Mobistar) kunnen allemaal gratis een account aanmaken. Vervolgens kan je alles wat je wilt opslaan in de Orange Cloud.

Open Orange website >

Zo haal je het meeste uit de Orange Cloud

Iedereen met een abonnement bij Orange heeft toegang tot de Orange Cloud. Het enige wat je hoeft te doen is het aanmaken van een account. Dat doe je in een paar stappen. Orange probeert het klanten zo makkelijk mogelijk te maken.

De vele voordelen van de Orange Cloud

Bestanden opslaan in de cloud heeft erg veel voordelen. Helemaal wanneer het zo gemakkelijk gaat als met de Orange Cloud. Met een paar eenvoudige handelingen zet jij je eigen account zonder problemen op. Bovendien richt je die helemaal in zoals jij het hebben wilt.

Omdat je meer dan 1 toestel gebruikt

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel meerdere apparaten waarop ze bestanden kunnen openen, foto’s kunnen bekijken en video’s kunnen afspelen. Mede hierdoor is het wel zo handig dat je al je data op een centrale plaats op kunt slaan. Op die manier heb je alles bij de hand, onafhankelijk van op welk apparaat je actief bent. Je bekijkt bijvoorbeeld thuis meteen de foto’s die je eerder met je telefoon hebt gemaakt. Of je werkt onderweg gewoon verder aan een document waar je op kantoor mee begonnen bent.

Delen met meerdere mensen

De cloud is ook ideaal als je met meerdere mensen toegang wilt tot dezelfde bestanden. Via de cloud deel je snel en eenvoudig foto’s met je vriendengroep. Je bepaalt namelijk helemaal zelf wie er toegang heeft. De cloud heeft veel toepassingen als het op entertainment aankomt. Maar de techniek is inmiddels ook onmisbaar in een professionele setting. Via de cloud deel je gegevens en bestanden met je collega’s. Je kunt bijvoorbeeld met z’n alleen aan hetzelfde document werken.

Laat foto’s en video’s op social media zien

De Orange Cloud geeft je optimale integratie met moderne media. Waarschijnlijk heb je een account op een sociaal platform. De meeste mensen zijn inmiddels in het bezit van een Facebook account, hebben een profiel op Instagram of zijn fanatiek tweets aan het versturen op Twitter. Met de Orange Cloud ben je eenvoudig in staat om foto’s en video’s aan je posts toe te voegen. Via een beveiligde link is het voor iedereen mogelijk om je beste foto’s en video’s uit de cloud te gebruiken om jouw content nog aantrekkelijker te maken.

Sla belangrijke gegevens op

De Orange Cloud kun je niet alleen maar voor de lol gebruiken. Het is een handige plek om belangrijke gegevens op te slaan die je niet kwijt wilt raken. Zo sla je er met een paar korte handelingen je adresbestand op. Hierdoor weet je zeker dat al je contactgegevens behouden blijven, zelfs wanneer je je telefoon verliest. Uiteraard is het ook mogelijk om andere belangrijke informatie op te slaan. Zo sla je er zonder problemen belangrijke e-mails in op. Iedere klant krijgt bovendien een account bij Orange met een omvangrijke capaciteit. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook uitgebreide databases in de cloud bewaren.

Gebruik de Orange Cloud als backup

Er zijn gegevens en bestanden die je niet wilt verliezen. Digitaal opgeslagen informatie kan gelukkig makkelijk gekopieerd worden. Je kunt kopieën van de informatie dus simpelweg over meerdere devices verspreiden. Toch is er altijd de kans dat die verloren gaan. Als je zaken in de cloud opslaat, dan weet je zeker dat ze behouden zullen blijven. Veel mensen kiezen er daarom voor om dierbare foto’s in de cloud op te slaan. Ook is het geen gek idee om belangrijk werk online te bewaren. Hetzelfde geldt voor schoolprojecten, video’s en familiegegevens. Het leuke is dat je ze ook meteen eenvoudig kunt delen met iedereen. Je kunt dus gewoon samenwerken aan schoolprojecten als je ze in de cloud opslaat. Ook kan je direct de mooiste foto’s naar de rest van je familie opsturen. De cloud biedt je zekerheid. Wanneer je telefoon of computer verloren gaat, dan kun je er altijd op rekenen dat je het allerbelangrijkste veilig in de cloud hebt opgeslagen.

Je data zijn veilig in de Orange Cloud

Waarschijnlijk wil je al je foto’s, video’s en andere gegevens niet zomaar met iedereen delen. Het is belangrijk dat jij de controle houdt over wat er met je persoonlijke bezit gebeurt. Een foto delen met vrienden is bijvoorbeeld geen probleem. Het zal wel vervelend zijn als derden hun handen weten te krijgen aan wat je in de cloud hebt opgeslagen. Orange zorgt altijd voor optimale bescherming van gegevens en bestanden die je online opslaat. Het is belangrijk dat je de cloud zorgeloos kunt gebruiken. Goede veiligheidsprotocollen worden daarom nauwlettend opgevolgd door Orange. Hierdoor is de kans dat jouw account gehackt wordt minimaal. Bij Orange zijn jouw gegevens veilig.

De grootte van je Orange Account per abonnement

Bij verschillende abonnementen van Orange horen uiteenlopende capaciteiten van jouw Orange Cloud account. Gelukkig krijg je ook al veel ruimte bij een klein abonnement. Het Kolibrie abonnement geeft je bijvoorbeeld al recht op 16 GB. Dat zal voor de meeste mensen meer dan genoeg zijn. Je hebt in ieder geval genoeg plek om veel foto’s en video’s op te slaan. Met het Dolfijn en Koala abonnement krijg je een capaciteit van 32 GB. Kies je voor het Cheetah abonnement, dan wordt het zelfs opgehoogd naar 64 GB. Mocht je echt je hele computer in de cloud willen uploaden, dan zul je over het Arend abonnement moeten beschikken. Je krijgt dan een halve terabyte, oftewel 500 GB, om alles wat je wilt in de cloud op te slaan.

Open Orange website >
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *