fbpx

Hoe Orange/Mobistar prepaid kaart herladen?

Er zijn nog steeds heel wat mensen die een prepaid kaart gebruiken voor hun mobiele telefoon. Orange is met de tijd meegegaan. Dus een prepaid kaart van Orange kun je op een moderne manier opladen.

Dat doe je bovendien op de manier die jou het beste uitkomt. Er zijn immers 3 verschillende mogelijkheden om je prepaid kaart van Orange (of het vroegere Mobistar) te herladen.

Open Orange website >

Optie 1: Koop een herlaadkaart bij een aangewezen verkooppunt

Het is uiteraard ook nog steeds mogelijk om je kaart te voorzien van krediet door gebruik te maken van een herlaadticket. Hiervoor zul je echter wel de deur uit moeten. Je kunt de tickets van Orange vinden op veel verkooppunten in heel België. Het spreekt voor zich dat ze bij Orange winkels verkrijgbaar zijn. Verder kun je ze in veel supermarkten en dagbladhandelaren vinden.

Zo herlaad je jouw prepaid simkaart met een herlaadkaart

Orange heeft het klanten met de herlaadkaart zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Op elk ticket staat een geheime code. Die bestaat uit 14 cijfers. In je telefoon toets je eerst #125 in. Vervolgens voer je de 14 cijfers van de geheime code in. Tenslotte sluit je af met wederom een #. Als alles goed is gegaan is je kaart op dat moment al opgewaardeerd. Let er wel op dat het herlaadticket nog geldig is. De geldigheidsduur van elk ticket staat op de achterkant vermeld.

Optie 2: Online je belwaarde herladen

Je kunt je prepaid simkaart voorzien van belminuten door naar de website van Orange te gaan. We leggen in dit artikel uit hoe je dit eenvoudig kan doen.

Optie 3: Herladen via de Orange app

Er is een nog eenvoudigere manier om je prepaid kaart op te waarderen. De Orange applicatie is speciaal ingericht om het klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Via deze route voorzie je jouw simkaart met een paar simpele stappen van krediet.

Hoe herladen vanuit het buitenland?

Ook in het buitenland kun je het tegoed op je prepaid simkaart gewoon opwaarderen. Dat doe je bijvoorbeeld online via de website van Orange. Je kunt er ook voor kiezen om een herlaadticket te gebruiken. Het is daarbij wel noodzakelijk dat je deze in België koopt en met je meeneemt op reis. Je prepaid kaart is namelijk een Belgische versie. Daarom heb je ook een Belgische herlaadticket nodig. Deze zijn in het buitenland niet verkrijgbaar.

Hoelang blijft je belwaarde geldig?

Het prepaid tegoed op je simkaart van Orange is niet onbeperkt te gebruiken. In totaal blijft je tegoed 12 maanden geldig. Daarvoor is het uiteraard wel noodzakelijk dat je nummer niet gedeactiveerd is.

Redenen om voor prepaid te kiezen

Een vast abonnement voor je smartphone is inmiddels het meest gangbaar. Dit betekent echter niet dat iedereen dit voor iedereen de beste optie is. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom een groep mensen nog steeds voor prepaid kiest. Zij maken bijvoorbeeld een stuk minder gebruik van hun telefoon dan anderen. Als je niet dagelijks met je mobiele telefoon belt, dan kan het maar zo zijn dat je goedkoper uit bent met een prepaid kaart dan met een vast abonnement.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut

Er is tegenwoordig overal een verbinding te maken via de wifi

Internetten op je telefoon is tegenwoordig net zo normaal als ermee bellen. Sterker nog, voor veel mensen is de mogelijkheid om te internetten veel belangrijker. Het lijkt daardoor alsof het een goed idee is om een abonnement af te sluiten met belminuten en mobiele data. Als je een fanatieke smartphone gebruiker bent, dan is dit voor jou waarschijnlijk het geval. Maak je minder gebruik van je telefoon, dan is het goed mogelijk dat een prepaid kaart voor jou de betere keuze is. Dat komt onder andere omdat je tegenwoordig vrijwel overal toegang hebt tot een wifi netwerk. Thuis zul je waarschijnlijk een eigen router hebben die je kan voorzien van internet. In veel publieke gebouwen en in het openbaar vervoer kun je ook gewoon gratis een verbinding met het internet maken via de wifi. Hierdoor is de noodzaak om mobiele data in je abonnement te hebben een stuk kleiner geworden.

Waarom je kiest voor een prepaid kaart van Orange

Orange geeft klanten veel voordelen. Ze beschikken over een stabiel en betrouwbaar netwerk. Je kunt dus altijd rekenen op goede ontvangst. Het maakt niet uit waar in België je woont. Daarbovenop hanteert Orange lage tarieven. Je kunt voor een klein bedrag al veel erg veel bellen. Het gebruiksgemak mag uiteraard ook niet vergeten worden. Want het opladen van een prepaid kaart is nog nooit zo makkelijke geweest. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je dit wilt doen.

Kies ook voor een prepaid kaart van Orange

Als je niet veel belt of gebruik maakt van mobiele data dan kan het zomaar zijn dat een prepaid kaart voor jou de meest geschikte keuze is. Je weet dan in ieder geval zeker dat je maandelijks geen vast bedrag betaalt voor iets dat je niet gebruikt. Bovendien kun je overal waar je bent je tegoed bij Orange opwaarderen. Dat doe je gewoon online of via de handige Orange app.

Open Orange website >
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *