fbpx

Hoe werkt de GSM verzekering van Orange/Mobistar?

Je smartphone is behoorlijk wat waard. Het is daarom niet meer dan logisch dat je er erg zuinig op bent. Smartphones worden steeds steviger. Ze zijn bijvoorbeeld waterdicht of hebben een aluminiumframe. Desondanks zijn ze toch nog relatief kwetsbaar. Helemaal als je de kostprijs van een nieuwe telefoon weet. Bovendien gebruiken de meeste mensen hun smartphone veel. Je hebt hem altijd bij je en onderweg kan er altijd iets gebeuren. Daarbovenop heb je je smartphone veel in de hand. Daardoor loop je altijd de kans dat hij onbedoeld beschadigd raakt. Achteraf kun je vaak niks meer aan de schade of het verlies doen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je goed gedekt bent. Dat doe je bijvoorbeeld door een verzekering voor je smartphone bij Orange af te sluiten.

Open Orange website >

Een verzekering op maat

De verzekeringen van Orange zijn speciaal voor je smartphone bedoeld. En dat heeft zo zijn voordelen voor klanten. Je weet namelijk zeker dat je verzekerd bent voor schade die specifiek is voor smartphones. Daardoor is het veel minder gedoe om een claim in te dienen. Hierdoor weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Om het allemaal nog leuker te maken heb je behoorlijk wat keuzevrijheid wanneer je besluit om een verzekering voor je smartphone bij Mobistar afsluit. Er zijn drie verschillende pakketten met elk hun voordelen.

Een verzekering al vanaf 6 euro in de maand

Bij Orange hoeft het helemaal niet zo duur te zijn om je telefoon te verzekeren. Voor een paar euro in de maand zorg jij er al voor dat je gedekt bent wanneer je smartphone beschadigd raakt of niet meer functioneert. Het goedkoopste pakket kost 6 euro in de maand. Je kunt deze verzekering afsluiten als de aankoopwaarde van je smartphone niet hoger ligt dan 200 euro. Voor 6 euro in de maand ben je voor heel wat zaken verzekerd. Vooral voor schade die specifiek is voor smartphones en relatief vaak voorkomt. Zo kan je telefoon altijd beschadigd raken door water. Zelfs wanneer je telefoon waterdicht is kun je er nooit vanuit gaan dat hij dat altijd blijft. Verder ben je verzekerd voor allerlei soorten accidentele schade. Die treedt bijvoorbeeld op wanneer je jouw telefoon laat vallen. Je zult ook verzekerd zijn wanneer iemand bedrieglijk gebruik maakt van je simkaart. Kortom, voor 6 euro in de maand kun je een stuk rustiger slapen.

Verzeker je telefoon tegen diefstal voor 8 euro in de maand

Diefstal komt helaas nog steeds behoorlijk vaak voor. Smartphones zijn een populair doelwit onder criminelen. Dat komt omdat ze klein en waardevol zijn. Bovendien heeft vrijwel iedereen er altijd een op zak. Voor zakkenrollers zijn smartphones over het algemeen het meest waardevolle wat ze kunnen stelen. Helemaal omdat de meeste mensen niet meer heel veel contant geld bij zich dragen. Voor 8 euro in de maand ben jij bij Orange verzekerd tegen diefstal en schade. Dat geldt overigens voor alle soorten van diefstal. Dus niet alleen wanneer je telefoon gestolen wordt door een zakkenroller. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat hij op een terras uit je handen wordt getrokken of van tafel wordt gepakt. Ook gebeurt het helaas ook nog steeds dat mensen met geweld beroofd worden, al dan niet met een wapen. Uiteraard laten inbrekers een smartphone ook niet liggen als ze eenmaal binnengedrongen zijn. Ook hiervoor ben je verzekerd. Orange geeft klanten graag een zo hoog mogelijk dekking. Voor 8 euro in de maand kun je jouw telefoon voor vrijwel alles laten verzekeren. Een voorwaarde is dat de aankoopprijs van je telefoon niet meer dan 500 euro is.

Voor 12 euro verzeker je duurdere telefoons

Smartphone kunnen steeds meer. Helaas betekent dat ook dat ze steeds duurder worden. Er komen meer en meer modellen die meer kosten dan 500 euro. De nieuwe modellen van Samsung of een iPhone zijn bijvoorbeeld een stuk duurder. Ook dan is gelukkig geen probleem om je telefoon via Orange te verzekeren. Voor 12 euro in de maand ben je verzekerd voor een telefoon met een aanschafprijs van maximaal 1700 euro. Bij deze verzekering geldt eveneens dat je voor alles verzekerd bent. Dat houdt in dat waterschade en schade door stoten en vallen vergoed worden. Ook wanneer je telefoon gestolen wordt zul je je geen zorgen hoeven te maken. Tegen elke vorm van diefstal ben jij goed verzekerd met dit pakket van Orange.

Elke verzekering geeft je wereldwijde dekking

Orange wil graag dat klanten zich geen zorgen maken. Toeristen worden door criminelen vaak als een makkelijk doelwit gezien. Ook is de kans dat je iets kwijtraakt op vakantie een stuk groter dan wanneer je thuis bent. Gelukkig telt de verzekering van Orange voor je smartphone wereldwijd. Hierdoor hoef je geen reisverzekering af te sluiten om verzekerd te zijn voor je telefoon. Het is dus mogelijk om je nieuwe smartphone met een gerust hart mee te nemen op vakantie.

Verzekeren op basis van je simkaart

Het maakt Orange niet uit welke telefoon je gebruikt. De verzekering die je bij Orange voor je smartphone afsluit is dan ook niet gebonden aan een specifieke telefoon. In plaats daarvan geldt de simkaart dit in de telefoon zit. Dus ook als je een andere telefoon aanschaft blijf je gewoon verzekerd. Dat is wel zo handig, want de meeste mensen die niet meer dan een jaar of twee met een telefoon. Bij Orange hoef je je dan in ieder geval geen zorgen meer te maken over de verzekering. Want die neem je gewoon mee naar je volgende telefoon. Let er wel op dat je niet boven de aanschafprijs voor de verschillende abonnementen uitstijgt.

Open Orange website >
The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *