fbpx

Hoe alleen vast internet nemen bij Orange/Mobistar?

Orange is vooral bekend geworden als aanbieder voor diensten voor mobiele telefoons. Inmiddels is mobiel internet de normaalste zaak van de wereld. Ook qua snelheid is het meer dan in staat om een huishouden te voorzien van een stabiele verbinding zonder haperen. Hierdoor kun je jouw vaste verbinding thuis laten vervangen met een moderne, mobiele verbinding.

Dat doe je bijvoorbeeld met de Flybox van Orange. Dit apparaat zorgt ervoor dat iedereen bij jou thuis toegang krijgt tot 4G internet. Je betaalt een vast bedrag per maand voor een grote hoeveelheid data. De Flybox is de volgende stap voor mobiel internet. Deze zorgt er ook voor dat je kan kiezen voor alleen internet zonder dat je vastzit aan een ander aanbod van vaste telefoon, mobiele telefoon of televisie.

Open Orange website >

De Flybox is eenvoudig te installeren en erg toegankelijk

Gebruiksvriendelijkheid is altijd een kernwaarde geweest voor Orange. Voor de Flybox geldt ook dat deze erg toegankelijk is. De meeste mensen zullen geen enkele problemen hebben bij de installatie. Je hoeft de Flybox eigenlijk slechts in het stopcontact te steken. De installatie is erg eenvoudig. Wanneer je de stappen opvolgt dan kun je in een mum van tijd beschikken over draadloos 4G internet voor het hele huishouden.

Internetten met de snelheid van 4G

Mobiel internet heeft de laatste jaren behoorlijke sprongen gemaakt. Nog niet zo gek lang geleden was het bijna niet mogelijk om een korte video op je telefoon te kijken. Inmiddels is dat de normaalste zaak van de wereld. Dat was uiteraard allemaal niet mogelijk geweest als het internet niet veel sneller geworden zou zijn. Met 4G is er wederom een nieuw tijdperk aangebroken. Het kijken van video’s of het downloaden van grote bestanden is geen enkel probleem. Orange laat klanten natuurlijk ook profiteren van het snelste internet dat België te bieden heeft. De Flybox geeft alle gebruikers toegang tot razendsnel internet. Alles wat je hoeft te doen is jouw tablet of smartphone met de Flybox te koppelen.

Zo snel is 4G

Met een stabiele internetverbinding via 4G kun je internetten zonder dat je ook maar ergens op hoeft te wachten. Een video in hoge kwaliteit kun je bijvoorbeeld zo streamen. Uiteraard is surfen, afbeeldingen bekijken en gamen ook geen enkel probleem. De maximale snelheid van het Orange 4G netwerk is 225 Mbps. Dat is meer dan genoeg om de bovenstaande activiteiten tegelijkertijd uit te voeren. Zelfs wanneer je dat op meerdere devices tegelijk doet. Kortom, mobiel internet doet niet onder voor een vaste verbinding. Bovendien ben je veel mobieler en is het veel toegankelijker voor alle gebruikers in en rond jouw huis.

De twee pakketten van de Flybox

Er zijn twee varianten van het abonnement dat bij de Flybox hoort. Deze verschillen onderling alleen in de hoeveelheid data die je tot je beschikking hebt. Bij de standaard editie krijg je in totaal 15 GB aan data om iedere maand te gebruiken. Dit pakket kost je maandelijks 15 euro. Je betaalt dus slechts 1 euro per GB. Het zal erg lastig zijn om een goedkoper aanbod te vinden. Er is ook nog een grote pakket van Orange, met nog goedkoper internet. Hier kun je voor 20 euro gebruik maken van 150 GB aan data. Daarvan kun je er 50 gebruiken op welk moment je maar wilt. 100 GB is te gebruiken tijdens de zogenaamde daluren. Dat is doordeweeks tussen 18:00 en 06:00. Gelukkig zijn dat wel de tijden waarop de meeste mensen thuis het internet het meest intensief gebruiken. Je kunt ‘s avonds dus gewoon gebruik maken van de data. In het weekend kun je zelfs op elk uur van de dag gebruik maken van de Flybox.

Geen extra kosten wanneer je limiet gepasseerd is

Het voorbijgaan van je limiet kan bij een aantal providers erg duur zijn. Bij Orange is dat op geen moment het geval. Je hoeft zelfs helemaal niets te betalen als jouw data erdoorheen is. Het enige is dat je niet meer gebruik kunt maken van het supersnelle internet van Orange. In plaats daarvan kun je internetten met een snelheid van 256 kbps. Dat is meer dan genoeg om door Facebook te bladeren, te surfen en het nieuws te lezen. Je zult alleen niet meer in staat zijn om video’s in hoge kwaliteit te streamen.

Koop data bij wanneer je maar wilt

Misschien heb je toch meer data nodig dan je dacht. Of je hebt een erg drukke maand gehad en veel meer gebruik gemaakt van het internet dan je normaal doet. Je kunt dan dus nog gewoon door internetten, alleen dan wel met een veel lagere snelheid. Als je toch wilt profiteren van de snelheid van de Flybox van Orange, dan kan dat. Je kunt namelijk binnen een paar minuten extra data bijbestellen. Voor 5 euro krijg je 5GB en voor 10 euro krijg je 10 GB.

Dit kun je allemaal doen met 150 GB aan data

Je hoeft niet bang te zijn dat je snel door je data heen zult zijn. Helemaal niet wanneer je kiest voor het gigantische pakket met 150 GB aan data. Met die hoeveelheid kun je namelijk behoorlijk wat af internetten. De volgende opsomming is een voorbeeld van wat je allemaal kunt doen met 150 GB aan data. In totaal kun je 2 uur per dag surfen, 1 uur per dag Fortnite spelen, 10 uur per maand YouTube kijken, 1 uur per dag op Facebook actief zijn, 20 films per maand op Netflix kijken en 1 uur per dag rondneuzen op Instagram. Dat zijn hoeveelheden waar de meeste mensen bij lange na niet aan zullen komen. De Flybox is daarom uitermate geschikt om door een heel gezin gebruikt te worden. Verder is het ideaal voor studenten die met meerdere mensen samenwonen.

Betaal niet te veel voor vaste abonnementen

Het voordeel van de Flybox is dat je niet per tijdsperiode betaalt. In plaats daarvan krijg je een vast datalimiet. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Voor abonnementen met een maandelijks bedrag moet je standaard betalen. Zelfs wanneer je helemaal niet zo veel gebruik maakt van het internet. De Flybox is de moderne oplossing op maat.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *