fbpx

Wachtwoord van Apple ID vergeten, wat nu?

Ben je het paswoord van je Apple ID vergeten? Dan is dat knap lastig! Niet alleen kan je dan niet meer inloggen in de App Store, maar ook niet meer in iCloud en iTunes.
We hoeven dan ook niet te benadrukken dat je dan zo snel mogelijk een nieuw wachtwoord moet instellen. Hoe precies een nieuw paswoord kan maken voor je Apple ID, leggen we je uit:

Stap 1: Recover URL

Apple heeft een speciale recover link om je wachtwoord opnieuw in te stellen: Ga naar https://iforgot.apple.com/

Stap 2: Apple ID

Vul je Apple ID (= het emailadres dat je gebruikt om toegang te krijgen tot de App Store) in bij het invulveld en kies Volgende.

apple id wachtwoord vergeten 2

Stap 3: Herstelmethode

Kies een methode waarlangs u uw identiteit wil bewijzen om het wachtwoord opnieuw in te stellen:
• Email: Laat een mail met uw link naar uw emailadres versturen (deze kiezen wij)
• Beveiligingsvragen: Beantwoord de 3 veiligheidsvragen die je hebt aangemaakt bij het creëren van de account

apple id wachtwoord vergeten 3

Stap 4: Ga naar je Postvak In

Ga naar het Postvak In van je emailadres (of beantwoord de veiligheidsvragen die je worden gesteld) en klik op de link in de e-mail die je van Apple ontving

Stap 5: Kies nieuw wachtwoord

Voer het nieuwe paswoord dat je wil, tweemaal in en bewaar de veranderingen. Voortaan kan je met dit nieuwe wachtwoord inloggen.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

3 gedachten over “Wachtwoord van Apple ID vergeten, wat nu?”

 1. Theo Van Hemelrijk

  Stap 3: de beveiligingsvraag ken ik niet meer dus neem ik e-mailverificatie, maar mijn email (me.com) kan ik niet openen want daarvoor ……heb ik mijn ID-account wachtwoord voor nodig dat ik niet meer weet…. en we zijn terug bij af. Oplossing???

  1. Dag Theo,
   Als zowel de beveiligingsvragen als de email verificatie geen oplossing bieden, zit je inderdaad wel vast in een vicieuze cirkel. Het enige alternatief dat Apple dan nog biedt is de two-step verification (Apple support legt het principe uit op http://support.apple.com/en-us/HT202649), maar het makkelijkst is natuurlijk gewoon als je in je e-mail zou geraken.
   Succes ermee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *