fbpx

Hoe blaren behandelen en verzorgen?

Een blaar op je voet kan best hardnekkig zijn. Deze pagina biedt antwoord op de vraag hoe je blaren het best kan behandelen en verzorgen.

Optie 1: Vanzelf laten genezen

De beste optie is om blaren uit zichzelf te laten genezen aangezien de huid dient als bescherming. Hou daarbij rekening met volgende zaken:
Zuurstof: Ga de blaar niet afdekken met pleisters, maar laat daarentegen zoveel mogelijk zuurfstof en lucht tot bij de blaar komen.
Schoon: Hou daarbij de blaar zo schoon mogelijk, enkel op die manier zal ze genezen.
1 week: Het duurt normaal gezien 1 week tot 10 dagen tot het lichaam de vloeistof vanuit de blaar terug zal opnemen en de blaren dus verdwenen zullen zijn.

Optie 2: Doorprikken met gesteriliseerde naald

Er zijn dokters die absoluut geen voorstander zijn van het doorprikken van een blaar. Dat kan immers verder leiden tot een infectie en het zodanig nog erger maken. Als je het toch doet, omdat de blaar bijvoorbeeld zeer pijnlijk is, doe het dan met een gesteriliseerde naald. Een die je bijvoorbeeld eerst in water brengt dat 10 minuten heeft gekookt. Na het doorprikken duw je de vloeistof eruit en smeer je er dan ontsmettingswerende crème over als verzorging.

Optie 3: Tijdens een loopwedstrijd

Loop je een blaar op tijdens een loop- of wandelwedstrijd? Ga dan langs bij de eerstvolgende hulppost of medische post die je tegen komt. Zij zullen je voet op de gepaste manier behandelen opdat je terug verder kan.

The following two tabs change content below.
Johan is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing. Je kan hem vinden via Linkedin

Laatste berichten van Johan (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *