fbpx

Hoe een wasmachine kopen met ecocheques?

Zoals je wellicht weet, kan je je ecocheques gebruiken voor het aankopen van energiezuinige producten of toestellen. Heeft je vertrouwde wasmachine het begeven? Dan heb je uiteraard snel nood aan een nieuw toestel. Ga je voor een voorlader, bovenlader of was-droogcombinatie? Aan jou de keuze! Welk type wasmachine je ook kiest, je wil het toestel het liefst betalen met ecocheques. Hou er dan rekening mee dat je wasmachine een energieklasse A heeft. Dat is dé voorwaarde om een wasmachine met ecocheques te kunnen aankopen.

Voorwaarden voor het kopen van een wasmachine met ecocheques

Sinds maart 2021 zijn er nieuwe energielabels ingevoerd. Een groot aantal huishoudapparaten (zoals wasmachines, stofzuigers en strijkijzers) kreeg een nieuw Europees energielabel. Zo kregen de meest energie-efficiënte toestellen een A-label en de zeer energieverspillende toestellen een G-label aangemeten.

Vandaag de dag moeten huishoudelijke toestellen meer en meer aan zeer strenge energievoorwaarden voldoen. De herziening van de labels heeft daarom ook een impact op het gebruik van je ecocheques. Energiezuinige toestellen kunnen uiteraard nog steeds betaald worden met ecocheques. Maar daar waar je heel vroeger nog wasmachines met energielabel B kon betalen met je cheques kan dat nu enkel nog wanneer ze tot energieklasse A behoren.

Geen paniek! De meeste elektrozaken hebben een ruim assortiment aan wasmachines met energieklasse A. Je hoeft je in je keuze dus niet te beperken tot slechts enkele toestellen. Goed nieuws: ook de plaatsing, het onderhoud en de herstelling van jouw nieuwe, energievriendelijke wasmachine kan je betalen met ecocheques. Zo is jouw volledige aankoop van begin tot eind gecoverd!

Bovendien is het aankopen van een wasmachine van klasse A dubbel voordelig voor jouw portefeuille. Je kan ze betalen met je ecocheques en daarnaast is een energiezuinige machine goed voor jouw energiefactuur. Toestellen van klasse A zijn vaak duurder in aankoop dan toestellen van andere energieklassen maar de energie die je ermee bespaart loopt veel hoger op dan die tientallen euro’s die je ermee bespaart in aankoop.

Indien je twijfelt of het toestel van jouw keuze aangekocht kan worden met ecocheques, vraag dan zeker advies in de winkel. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Welke wasmachines kan je kopen met ecocheques?

Nu vraag je je waarschijnlijk af wélke wasmachines je kan kopen met je ecocheques en in welke winkels.

We lijsten hieronder de grootste webshops op die ecocheques aanvaarden voor de aankoop van wasmachines.

Twijfel je nog of je je ecocheques wil spenderen aan een nieuwe wasmachine? Bekijk dan onze handige lijst van winkels waar je terechtkan met je ecocheques.

BEKIJK LIJST MET WINKELS >
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *