fbpx

Hoe een robotstofzuiger kopen met ecocheques?

Werk jij of je partner in de privésector? Dan ontvang je wellicht ecocheques. Een ecocheque is een extralegaal voordeel dat je bovenop je nettoloon ontvangt. Per jaar ontvang je maximaal 250 euro aan cheques. Hiermee kan je zeker al iets moois kopen.

Ecocheques kan je gebruiken wanneer je een energiezuinig toestel of product koopt. Het wordt vaak gebruikt bij de aankoop van huishoudelijke toestellen, zoals wasmachines, strijkijzers en stofzuigers. Is jouw stofzuiger aan vervanging toe? Of wil je zo’n handige robotstofzuiger aanschaffen? Dan zoek je best op voorhand uit of je zo’n toestel kan betalen met ecocheques. En aan welke voorwaarden je stofzuiger moet voldoen. In maart 2021 werden er immers nieuwe energielabels ingevoerd. Verschillende huishoudelijke apparaten kregen nieuwe Europese labels, van A (voor de meest energie-efficiënte toestellen) tot G (voor de meest energieverslindende). De plusjes zijn verleden tijd.

Welke robotstofzuigers kan je aankopen met ecocheques?

De energievereisten van huishoudelijke toestellen worden steeds strenger en strenger. Waaraan moeten stofzuigers dezer dagen voldoen? Het energielabel voor stofzuigers is sinds begin 2019 afgeschaft. Alle types van stofzuigers (robotstofzuigers, steelstofzuigers, sledestofzuigers, kruimelzuigers, alleszuigers …) kunnen dus helaas niet meer aangekocht worden met ecocheques.

Het is alsnog een zeer goed idee om een robotstofzuiger aan te schaffen, als aanvulling op je normale stofzuiger. Je bespaart er immers veel werk mee, hij is programmeerbaar, ideaal voor het verwijderen van dierenharen, relatief geruisloos … Bedenk wel dat een robotstofzuiger niet alles kan. Zo zal je je trappen nog steeds dienen te stofzuigen met een traditionele stofzuiger of steelstofzuiger. Anderzijds is een robotstofzuiger dan weer zeer ergonomisch. Gedaan met bukken om te stofzuigen onder zetels of banken. Een robotstofzuiger kopen is dus helemaal geen slecht idee. En je ecocheques? Die gebruik je gewoon voor de aankoop van een ander huishoudelijk apparaat!

Benieuwd in welke webshops je terechtkan voor het aankopen van een robotstofzuiger? Bekijk hieronder de lijst.

Wil je dus een robotstofzuiger of ander type stofzuiger kopen? Dan zal je je ecocheques hier helaas niet voor kunnen inzetten. Gelukkig kan je je cheques nog voor tal van andere producten of toestellen gebruiken. Bekijk hier de uitgebreide lijst van winkels en webshops waar je je ecocheques kan gebruiken.

BEKIJK LIJST MET WINKELS >
The following two tabs change content below.

Nick Van Ranst

Nick is mee verantwoordelijk voor de inhoud van hoedoen.be. Hij vindt het interessant om mensen met handige tips op weg te helpen naar een oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *